Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în judeţul Brăila, că lucrările la Drumul Expres Galaţi-Brăila (DEx6), care va face legătura cu Podul suspendat peste Dunăre, vor fi gata până la finalul acestui an, conform Agerpres.

"Lucrările sunt în grafic, ca de obicei. Faţă de ultima dată când am fost, în urmă cu câteva luni, lucrările au înaintat foarte bine. A fost un blocaj, pe care trebuie să-l menţionez, dar care a fost depăşit, legat de tablierul metalic care trebuia să vină din zonă de aici, de la Galaţi. Combinatul a întârziat, acum câteva luni, livrarea, dar s-a intrat într-un grafic normal. Sfârşitul anului ne va prinde cu această lucrare terminată, acum sunt undeva spre 85%, ceea ce înseamnă că sfârşitul acestui an ne va prinde cu această investiţie absolut necesară judeţelor Galaţi şi Brăila", a declarat Grindeanu.

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat, luni, pe pagina sa de Facebook, că şi lucrările la podul hobanat peste Siret sunt în grafic.

"Stadiul lucrărilor pe şantierul Drumului expres Brăila-Galaţi (DEx6) se apropie de 85%. Echipele UMB sunt bine mobilizate în şantier. Peste 200 de muncitori şi peste 80 de utilaje lucrează în special la structuri. La podul hobanat peste Siret, în lungime de 307 metri (al doilea ca mărime în România, după cel de la Agigea) se toarnă acum pilonii centrali. Construcţia acestei structuri complexe (1,7 km) care include viaducte, un pod de beton şi un pod metalic în arc, a depăşit stadiul fizic de 70%. În acest ritm, circulaţia pe Drumul Expres Brăila - Galaţi poate fi deschisă mai devreme de anul 2025, aşa cum prevede termenul contractual. Drumul Expres Brăila - Galaţi are o lungime de 10,76 km, iar valoarea construcţiei (finanţată prin PT) este de 449,42 milioane de lei (fără TVA)", a declarat Cristian Pistol.

Sursa foto: Fesus Robert / Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri