Renault a anunțat că a pus bazele unui acord cu o companie din China cu care va colabora în dezvoltarea noului Twingo pe baterii, mașină ce va fi lansată în 2026 cu un preț sub 20.000 de euro. Noul model citadin va fi asamblat în Slovenia, în contrast cu Dacia Spring care vine direct din China.

Mașini electrice pe bandă rulantă - asta este strategia diviziei Ampere a Renault. Dacă anul acesta, francezii au dezvăluit Renault 5 E-Tech, EV construit în Europa care începe de la 25.000 de euro, peste doar doi ani clienții vor avea acces la o variantă chiar mai accesibilă: un Twingo pe baterii cu un preț de nici 20.000 de euro. Nu va fi un rival pentru Spring, care începe de la 16.900 euro în România, dar dovedește că mașinile electrice ieftine pot fi asamblate în Europa.

Ultimul Twingo cu motor termic a fost pensionat în 2019 și nu a fost un succes. Sursă foto: Renault

Dar, pe partea de inginerie, Renault reciclează strategia Spring. Revenirea lui Twingo, model popular în anii '90, se va face cu ajutorul unui partener chinez. Dacia Spring, cunoscută și drept Renault City K-ZE, este construită în Shiyan, China, într-o uzină deținută de eGT New Energy Automotive, un joint venture la care participă Dongfeng, Renault și Nissan.

„Dezvoltarea lui Twingo progresează rapid, conform planului nostru de a finaliza această etapă în doi ani”, a transmis un purtător de cuvânt al Ampere citat de Reuters. Nu demult, presa a scris că design-ul modelului, prefațat de un concept cu iz retro, este deja gata, în ciuda faptului că discuțiile cu Volkswagen pentru dezvoltarea de EV-uri cu preț redus au fost abandonate.

Originalul Twingo, sursa de inspirație pentru noul model electric. Sursă foto: Renault

Renault a declarat că partenerul chinez, care nu a fost numit, a fost ales pentru a reduce timpii de finalizare a proiectului, dar și din rațiuni de costuri. De asemenea, divizia Ampere a transmis că s-a ajuns la această soluție încă de dinainte de prăbușirea negocierilor cu Volkswagen. În prezent, cel mai ieftin EV vândut și făcut în Europa este Citroen e-C3 cu un preț de pornire de 23.300 euro.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri