BYD a prezentat noua generație a motoarelor sale cu tehnologie plug-in hybrid (PHEV) cu care vrea să rivalizeze cu Toyota sau Volkswagen. Noile motoare termice de generație a cincea se laudă cu un consum de combustibil extrem de mic de doar 2,9l/100 km și asta cu o baterie aproape descărcată, conform Automotive News.

Noile motoare hibride produse de BYD au fost dezvăluite în cadrul unui eveniment la care a participat și Wang Chuanfu care a declarat că tehnologia permite acum o autonomie de până la 2.100 de kilometri cu un rezervor plin și o baterie încărcată complet. Cu ocazia acestei lansări, BYD a adus și noile Qin L și Seal 06 cu caroserie în trei volume. Ambele au noile motoare sub capotă și costă doar 13.775 dolari în China.

Conform constructorului chinez, clienții care optează pentru un model cu tehnologie PHEV pot face economii de pânî la 1.335 de dolari pe an doar cu combustibilul față de cei care folosesc o mașină clasică pe benzină. Generația anterioară de motoare hibride plug-in de la BYD avea un consum mediu de 3,8l/100 km și o autonomie în modul 100% electric de câteva zeci de kilometri.

În ultimii trei ani, de când motoarele de generația a patra PHEV sunt pe piață, clienții BYD din China au optat pentru această tehnologie într-un număr tot mai mare. Modele precum Qin Plus DM-i sedan și Song Plus DM-i SUV au fost motoarele creșterii concernului în China. Cele mai ieftine modele hibride PHEV ale BYD încep de la doar 11.000 de dolari pe piața internă. În total, BYD a vândut peste 3,5 milioane de mașini cu motoare plug-in hibrid.

În primul trimestru, BYD a redus prețurile modelelor PHEV cu procente cuprinse între 10 și 22%. Astfel, mașinile fără sistem hibrid ca Lavida sau Sagitar sunt acum mai scumpe și, de asemenea, consumă mai mult. Recent, și japonezii au dezvăluit noi motoare cu ardere internă, nu doar cu tehnologie hibridă, ci și unități pregătite pentru combustibili alternativi.

Sursa foto: BYD

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri