Meridian Taxi, una dintre cele mai mari comapanii românești de taximetrie, intră în parteneriat cu Revolut. Clienții care folosesc taxiul vor putea să achite cursa direct cu cardul, în mașină.

Revolut Business și Meridian Taxi au încheiat un parteneriat care va contribui la creșterea flexibilității financiare a furnizorului de servicii de mobilitate urbană în capitală. Meridian Taxi este prima companie din această industrie care încheie un acord cu Revolut Business pentru a-și echipa flota de 1.000 de vehicule cu terminale de plăți Revolut Reader.

Cu dispozitivul pus la dispoziție de Revolut, șoferii de taxi vor avea la îndemână un mijloc de încasare de plăți care le va permite pasagerilor să achite cursele atât cu cardurile fizice, cât și cu cardurile virtuale integrate în portofele electronice, oriunde, oricând, simplu și fără bătăi de cap. Pe măsură ce plățile digitale au devenit tot mai populare printre români, în ultimii ani, numerarul a scăzut ca nivel de utilizare în diverse domenii. Pentru a ține pasul cu aceste tendințe, Meridian Taxi introduce, pe lângă echipamentul de încasare plăți, și o nouă metodă de checkout la plata cu cardul, Revolut Pay, care le va permite utilizatorilor Revolut să facă plata cu doar un click.

Revolut RomaniaSursă foto: Revolut România

Datele interne ale Revolut arată că transportul este una dintre principalele categorii de cheltuieli pentru utilizatorii români, cu o creștere de 64% a sumei totale a tranzacțiilor și cu 57% a numărului de tranzacții efectuate, în trim. I 2024 față de același trimestru din 2023. Plățile către companii de taxi și servicii de mobilitate cu autoturisme de lux au crescut cu 18% ca sumă totală în trim. I 2024 vs trim. I 2023, și cu 12% ca număr de tranzacții, în aceeași perioadă (valori ajustate cu rata de creștere a bazei de clienți).

Meridian Taxi a părăsit anul trecut grupul Meridian și a fost preluat de Dan Boabeș - antreprenorul din spatele unor companii precum CityLink și SimPlus. Acesta colabora, deja, de peste șapte ani cu grupul Meridian, fondat de frații Călin și Gheorghiță Bultoc, oferind soluții pe partea de tehnologie printre care s-a numărat și funcția Cost Control.

„Grupul Meridian este unul mare, iar Meridian Taxi este doar o mică parte a activității lor. Acum, ei au simțit nevoia să se concentreze pe afacerea lor de bază, iar noi, livrându-le deja partea de software și interacționând destul de des pe partea de operațiuni, [am preluat partea de taxi] ca ceva natural fiind și în zona aceasta de mobilitate de foarte mult timp”, a declarat Boabeș anul trecut.

revolut meridian

Sursă foto: Revolut România

Sursa foto: LIAL, Vlad Ispas / Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri