Volkswagen i-a abandonat pe francezii de la Renault cu care era pe cale să colaboreze pentru a face o nouă mașină electrică cu un preț de sub 20.000 de euro, conform surselor Reuters citate de Automotive News. Versiunea de serie ar fi ascuns o platformă dezvoltată la comun, dar acest proiect s-a prăbușit la nici șase luni de când au apărut primele informații în acest sens.

Renault și Volkswagen își vor dezvolta și construi pe cont propriu noi modele electrice cu preț redus, deși s-a căutat un parteneriat. Germanii ar fi fost cei care au rupt înțelegerea de principiu, după luni întregi de negocieri. Primele informații despre o legătură dintre cei doi rivali au apărut în luna decembrie a anului trecut.

La începutul acestui an, surse apropiate de Volkswagen dădeau de înțeles că cel mai ieftin EV al mărcii va costa sub 20.000 de euro - adică la fel ca și prețul proiectat pentru o versiune de serie a conceptului Renault Twingo - iar data de lansare ar fi 2027. În schimb, grupul care deține și Dacia ar vrea să dezvăluie o electrică „de buget” capabilă să răspundă „avalanșei chineze” încă din 2026.

Conceptul Volkswagen ID.2All prefigurează un hatch pe baterii mai mic decât Golf. Sursă foto: Volkswagen

Un parteneriat ar fi dus la o reducere simțitoare a costurilor, asta în contextul în care Renault a dezvoltat singură - prin divizia dedicată Ampere - noul Renault 5 E-Tech. Hatch-ul pe baterii va fi asamblat în Europa și va costa în jur de 25.000 de euro. În același timp, Volkswagen plănuiește lansarea propiului său EV de oraș, tot cu un preț de 25.000 de euro, dar data lansării mașinii ce s-ar putea numi Volkswagen ID.2All rămâne sub semnul întrebării.

O înțelegere între Volkswagen și Renault ar fi fost posibilă, conform surselor citate, dar Volkswagen a decis să continue pe un drum propriu. Asta după ce, în prima parte a anului, CEO-ul Renault Luca de Meo a confirmat că Renault caută susținerea Volkswagen, tot de Meo propunând și un „plan pentru Europa” cu privire la dezvoltarea industriei electrificate pe continent, inclusiv producerea de baterii și microcipuri.

Sursa foto: Renault

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri