Primul Porsche 911 de serie cu propulsie hibridă se află aproape de lansare. În urma unui program extins de dezvoltare și testare, noul 911 hibridizat este gata pentru producția de serie, se arată într-un comunicat. Porsche dezvoltă tehnologia hibridă pe modelul 911, inițial în competiție, încă din 2010.

„Pentru prima dată în istoria de 61 de ani a modelului nostru emblematic, instalăm un sistem de propulsie hibrid într-un 911 de serie. Acest hibrid inovator de mare performanță face ca modelul 911 să fie și mai dinamic”, spune Frank Moser, vicepreședinte pentru liniile de modele 911 și 718. Prototipurile au parcurs peste cinci milioane de kilometri de testare.

„Nu am lăsat nimic la voia întâmplării în etapa de dezvoltare și am testat noul 911 în tot felul de condiții, în toată lumea. De la îngheț la căldura arzătoare, așa cum a fost cazul în fazele finale ale testării din Dubai. Fie cu o încărcătură mare în condițiile solicitante ale trecătorilor de munte, fie în traficul stop-and-go din mediul urban, noul 911 a depășit cu aplomb chiar și cele mai dificile provocări. În total, inginerii și șoferii noștri de testare au parcurs peste cinci milioane de kilometri de test.”

Testarea și reglajul pe circuitul Nürburgring Nordschleife au avut întotdeauna o importanță deosebită în timpul dezvoltării modelului 911. Pe parcursul testelor de performanță, ambasadorul mărcii Porsche, Jörg Bergmeister, a parcurs un tur de circuit în 7:16,934 minute - fiind cu 8,7 secunde mai rapid decât cu versiunea similară a modelului anterior.

Mașina de test a fost echipată cu pneuri de șosea standard, plus kitul aerodinamic cu eleron fix, care este disponibil ca opțiune de câteva generații de modele și care asigură o deportanță sporită la viteze mari.

"Noul 911 a devenit considerabil mai rapid pe circuit", spune Bergmeister. "Avem mai multă aderență, semnificativ mai multă putere, iar răspunsul spontan al hibridului de performanță este un mare avantaj."

Sursa foto: Porsche

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri