O mașină de poliție trebuie să respecte câteva criterii de bază: trebuie să fie fiabilă, spartană, dar funcțională cu tot echipamentul de comunicații și tehnologia necesară și, în plus, trebuie să fie destul de spațioasă și puternică încât să poată să urmărească un infractor și să-l aducă la secție. Polițiștii din Miami Beach știu toate acestea, dar și-au dorit și un plus de opulență, iar un dealer local din Florida le-a venit în ajutor cu... un Rolls-Royce Ghost!

În timp ce polițiștii din România se plimbă în Dacii Logan, câțiva oameni ai legii din Miami Beach au la dispoziție de câteva zile un Rolls-Royce Ghost. Mașina, rodul unei campanii de PR a unui dealer de mașini de lux din zonă, a fost împrumutată departamentului de poliție, dar va trebui să fie înapoiată la o dată ulterioară, conform WSVN.

Embed from Getty Images

În mod normal, ofițerii din Miami Beach, un oraș din zona metropolitană Miami, utilizează automobile Ford, iar Rolls-ul a trebuit să fie pregătit la aceleași standarde. Limuzina britanică a primit lumini în grila frontală, dar și clasicul girofar de pe plafon. O sirenă și un sistem de comunicații completează pachetul, în timp ce exteriorul este acum „vopsit” în alb-negru.

Conform unei postări pe Instagram, polițiștii spun că nu vor folosi Ghost-ul la acțiuni tipice prin oraș, deoarece ar putea plăti din buzunar reparațiile în cazul unui accident. În schimb, mașina ar face parte din efortul Miami Beach PD de a atrage noi recruți către cariera în poliție.

Primele reacții din partea internauților n-au fost deloc pozitive, presa notând că mulți au criticat pe oamenii legii pentru parteneriatul neinspirat. Sunt cei care consideră că mașina nu va ajuta cu creșterea numărului de recrutări, iar alții susțin că poliția putea face alte parteneriate care ar fi ajutat mai tare comunitatea.

Cert este că Rolls-Royce Ghost a devenit, în doar opt luni, din mașină urmărită de poliție, în mașină care (ar putea) face urmăriri. Mașina nu este nouă, fiind produsă prin 2017-1018. Ea are un motor V12 de 563 cai putere și 850 Nm. Deși cântărește cam 2,5 tone, mașina poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în 4,3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Sursa foto: Rolls-Royce

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri