2 Noiembrie 2021

Merită să-ți cumperi o mașina nouă sau una la mâna a doua?



Atunci când te decizi să îți schimbi mașina, ai nevoie de flexibilitate și răbdare. Va trebui să iei în primul rând o decizie foarte importantă, respectiv dacă vei cumpăra o mașină nouă sau una second hand.

Cu siguranță, o mașină nouă îți va oferi un oarece confort, deoarece vei ști că ești prima persoană care o conduce. Pe de altă parte, o mașină second hand îți poate oferi un avantaj financiar major.

Este doar una dintre opțiunile pe care trebuie să le ai în vedere, pe lângă marcă și model, dar este cea care va sta la baza procesului de achiziție.

Când cumperi o mașină uzată, trebuie să afli mai multe informații decât atunci când cumperi o mașină nouă.

  • În primul rând, trebuie să găsești mașina dorită, să afli cât valorează și dacă proprietarul o poate vinde legal.
  • Apoi, va trebui să afli care este istoricul real al mașinii.
  • Mașina trebuie verificată la mecanic, pentru a certifica dacă este într-o stare de funcționare avantajoasă pentru tine.
  • Pentru mașinile second hand se poate să găsești mai greu finanțare sub forma unui leasing.

Achiziționarea unei mașini noi poate fi un proces mult mai ușor, din multe puncte de vedere.

  • Fiabilitate. Cel mai important lucru pe care ți-l dorești este să cumperi o mașină care nu se defectează. Iar o mașină nouă are garanție de la producător, în general 5 ani, astfel încât nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji.
  • Procesul de cumpărare este foarte ușor. Odată ce te-ai decis ce vrei să cumperi, dealerul auto va emite factura, iar după ce efectuezi plata, mașina va fi a ta. Atunci când cumperi second hand, în special de la o persoană privată, ai în față multe drumuri la administrația fiscală, la poliție, la primărie sau la R.A.R.
  • Plata în rate. Atunci când cumperi o mașină nouă de la un dealer, poți opta pentru plata în rate. Indiferent cât de mare este prețul, acest lucru se aplică chiar și pentru modele de autoturisme Mercedes noi, care beneficiază de finanțări speciale. Suma pe care trebuie să o plătești în avans este de obicei accesibilă, iar ratele pot fi calculate astfel încât să nu reprezinte un efort.
  • Valoarea de revânzare. Este un argument foarte important, deoarece cumpărarea unui mașini trebuie privită și ca o investiție. Atunci când vei dori să vinzi mașina, va conta foarte mult că ești primul proprietar și că poți să demonstrezi istoricul de service al mașinii. O mașină second-hand este deja veche când o cumperi tu, iar când vei dori să o vinzi, prețul va avea foarte mult de suferit din acest motiv.
  • Asigurare mai mică. Primele de asigurare sunt mai mici pentru o mașină nouă decât pentru o mașină uzată. Pe termen de câțiva ani, aceasta economie poate reprezenta o sumă importantă.
  • Consumul de combustibil. Este mult mai mic la o mașină nouă care beneficiează de tehnologii de ultimă generație. O mașină veche este echipată cu tehnologii vechi de câțiva ani, chiar și 10, iar asta poate însemna chiar și două generații de modele. Sunt diferențe enorme între mașini, iar în ceea ce privește consumul de combustibil vorbim iarăși de o sumă economisită destul de interesantă.
  • Mirosul de mașină nouă. Sigur, este un detaliu care poate fi considerat de multe persoane ca fiind neimportant. Cu toate acestea, pentru mulți proprietari este important să trăiască bucuria achiziționării unei mașini noi, cu toate simțurile. Mirosul de mașină nouă este de neegalat și nu poate fi comparat cu nimic. Dacă și tu apreciezi la adevărata valoare acest detaliu legat de o mașină, chiar dacă există o modificare semnificativă a valorii, probabil că ești dispus să plătești pentru acest privilegiu.

Sursa foto Piqsels.com



Citeste si