6 Martie 2020

Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș - Iași ar putea fi terminată în 2026-2027



Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat că a anulat parteneriatul public-privat pentru autostrada A8, cunoscută ca „autostrada Unirii”, iar construcția este estimată să fie finalizată în 2026-2027, notează Mediafax.

„Anulăm o mizerie parteneriat public-privat gândită de Vâlcov și alți meseriași care nu se gândeau nicio clipă că vor putea realiza acest obiectiv și se gândeau la alte lucruri. Nu-mi pot imagina ca în calitate de beneficiar poți modifica legea din pix și să scrii că nu mai este nevoie de studiu de fezabilitate, ci doar o documentație realizată în birou de fostul șef al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, un studiu de oportunitate și să dai în mana antreprenorului inclusiv comanda”, a spus Bode.

Ministrul a declarat că până la sfârșitul anului se vor finaliza revizuirea și actualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu-Mureș - Târgu-Neamț, iar finalizarea construcției este estimată pentru 2026-2027: „La fel pentru tronsonul Târgu-Neamț - Ungheni, în funcție de dimensiunile și de complexitatea lucrărilor”.



Citeste si