6 Februarie 2020

Cruise, o filiala a GM, dezvaluie o masina fara volan si pedale



Cruise, o filiala a General Motors, a dezvaluit luna aceasta o masina fara volan si pedale pentru acceleratie si frana. Autovehiculul nu va fi disponibil pentru vanzare fiind gandit pentru a fi introdus in serviciul unei companii de transport pasageri, precum Uber.

In prezent sunt ilegale testele in SUA pe autovehicule fara soferi, insa compania a spus ca va discuta cu autoritatile de reglementare pentru a obtine derogari, scrie fortune.com.

Noua masina, dezvoltata in parteneriat cu Honda, se va numi Origin si va costa aproximativ jumatate din pretul unui SUV electric.

Pasagerii pot intra in habitaclu prin cele doua usi laterale culisante automate, fara sa fie nevoie sa foloseasca manerele acestora. Interiorul ofera locuri pentru 6 pasageri, care pot sta fata in fata, cate trei pe fiecare bancheta.

Scaunele sunt cam incomode spun jurnalistii americani, fiind subtiri si ferme, dar se asteapta sa devina mai moi pe masura ce mai multe persoane vor calatori cu masina.

In timpul calatoriei, pasagerii pot vedea informatii despre calatoria lor pe doua afisaje atarnate de plafon, cum ar fi cat va dura calatoria pana la destinatie.

Compania garanteaza o durata de viata de 1,6 milioane kilometri pentru fiecare masina, de sase ori mai mare decat pentru vehiculele fabricate in prezent.



Citeste si