Circulatia pe Autostrada Sibiu – Deva a fost inchisa joi dimineata, pentru 24 de ore, intre Nodul Rutier Sebes Nord (Lancram) si Nodul Rutier Sebes Vest (Vintisoara), din cauza unor lucrari dificile la conexiunea cu autostrada spre Turda, aflata in constructie si cu DN1.

Traficul spre Arad (iesirea din tara), Timisoara, dar si spre Cluj-Napoca se desfasoara cu foarte mare dificultate. De la primele ore ale diminetii au inceput sa se formeze cozi mari si se circula bara la bara. In doua ore de la oprirea traficului, cozile masoara kilometri intregi pe autostrada, iar drumurile secundare sunt complet blocate.

Traficul spre Nord-Vestul tarii a fost deviat prin Sebes si prin Vintu de Jos, dar sunt afectate si rutele spre Cluj-Napoca si Oradea, in conditiile iesirea de pe autostrada este aceeasi pentru toate destinatiile si drumul se desparte spre cele doua directii abia dupa aproximativ 10 kilometri, scrie G4Media.ro.

CNAIR a decis luarea acestei masuri pentru continuarea lucrarilor la Nodul SebesAutostrada Sebes-Turda. Este vorba despre amplasarea a doua elemente foarte mari, care cantaresc aproximativ 200 de tone fiecare, necesare pentru a face conexiunea dintre autostrada A10 si DN1 (spre Cluj-Napoca) si dintre A10 si A1 (sensul spre Orastie).

IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A., constructorul Lotului 1 al Autostrazii Sebes-Turda, a transmis care sunt lucrarile programate pâna vineri dimineata:

  • Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN05 – Pasaj pe breteaua 5 (km 0+293) peste autostrada A1, care face conexiunea intre autostrada A 10 cu DN 1 prin sensul giratoriu existent al Nodului Rutier Sebes Nord (Lancram)
  • Lansarea tablierului metalic aferent structurii PN02 – Pasaj pe breteaua 2 (km 0+860) peste autostrada A1, care face conexiunea intre autostrazile A 10 si A1, sens de mers Orastie-Turda.

Lucrarile au inceput de la ora 8 dimineata, dar, din cauza vântului, operatiunea de ridicare a unui element de dimensiuni foarte mari, a fost abandonata si muncitorii s-au mutat pe alta sectiune de drum.

Politia rutiera si cea a autostrazilor supravegheaza traficul in zona. Aglomeratia a inceput sa apara inca de la primele minute dupa ora 8, ora inchiderii tronsonului. Primele coloane de masini au inceput sa se formeze pe autostrada, la iesirea dinspre Sibiu si la iesirea dinspre Deva.

Studii de trafic realizate in urma cu câtiva ani aratau ca prin zona treceau zilnic intre 22.000 si 30.000 de masini. Intre timp, dupa finalizarea autostrazii, si mai multe masini trec pe acolo, ceea ce face ca zona Sebes sa fie una dintre cele mai aglomerate din tara.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri