Nokian Tyres, producator scandinav de anvelope premium, lanseaza noi anvelope de vara pentru autovehiculele sport si SUV-uri. Powerproof SUV ofera siguranta soferilor, atat in momentul schimbarilor de viteze in timpul unui mers rapid, cat si in caz de franari bruste. Modelele vor fi disponibile in primavara anului 2020.

Noile anvelope SUV reprezinta o continuitate a gamei de anvelope de vara Nokian Tyres pe piata central-europeana. Ambele categorii de anvelope SUV - Nokian Powerproof si Nokian Wetproof au primit calificativul TUV Tire Performance Mark.

Anvelopele Wetproof SUV ofera o capacitate excelenta de franare pe zone umede si rezistenta puternica la acvaplanare. Ambele produse noi prezinta tehnologia Dual Zone Safety. Popularitatea in continua crestere a SUV-urilor aduce cu sine o crestere a cererii de anvelope premium destinate acestui tip de autovehicule.

Potrivit datelor obtinute in urma sondajului realizat de Nokian Tyres in randul consumatorilor, soferii europeni apreciaza in mod special stabilitatea buna la volan si aderenta excelenta a anvelopelor de vara SUV. Anvelopele SUV trebuie sa fie, de asemenea, suficient de puternice pentru a mentine stabile vehiculele inalte chiar si la viteze mari. Structura puternica si imbunatatita cu care sunt dotate noile anvelope SUV prezinta tehnologia unica Aramid Sidewall Nokian Tyres. Structura laterala a anvelopelor contine fibre de aramid extrem de puternice, ceea ce face ca pneurile sa fie mai rezistente la contactul cu diversi factori care ar putea genera uzura. O astfel de deteriorare brusca a unei anvelope necesita, de regula, montarea unei anvelope de rezerva.

"Anvelopele de vara trebuie sa functioneze perfect, de la inceputul primaverii si pana la finalul toamnei. Atunci cand am dezvoltat produsele destinate autoturismelor SUV, am acordat o atentie deosebita functionalitatii, indiferent de vreme si in orice circumstante. Peretii laterali, intariti de tehnologia Aramid, ofera siguranta si protectie exceptionala impotriva taieturilor si gaurilor care pot afecta brusc starea anvelopelor”, spune Jarno Roytio, Development Manager Nokian Tyres.

Nokian Tyres Powerproof SUV este o noua anvelopa de vara conceputa pentru SUV-urile puternice care traverseaza autostrazile din Europa Centrala. Deja cunoscut de la modelele de vehicule pentru pasageri, conceptul Dual Zone Safety permite ca suprafata de contact a anvelopelor Nokian Powerproof SUV sa ramana exacta si previzibila.

Conceptul Dual Zone Safety cuprinde doua zone functionale importante. Zona pentru stabilitate aflata pe partea exterioara a flancului anvelopei asigura o manevrabilitate precisa. Blocurile benzii de rulare, in combinatie cu designul canelurilor inclinate, asigura o manevrabilitate precisa pe asfalt uscat, chiar si la viteze ridicate.

Wet Safety Zone, situata pe partea interioara a anvelopei, maximizeaza siguranta pe carosabilele umede. Manevrabilitatea stabila a SUV-urilor este combinata cu o aderenta pe suprafete umede optimizata, de clasa A. Canelurile de scurgere Trapezoidal Flow Grooves separa axul central si destul de larg al SUV-ului de axul cel mai apropiat de umarul interior al anvelopei. Acest design complet al canelurii permite prevenirea eficienta a acvaplanarii prin intermediul acumularii apei si distribuirii rapide a acesteia din locul in care anvelopa intra in contact cu carosabilul.

Blocurile benzii de rulare si canelurile de pe flancul interior sustin si rezistenta activa impotriva acvaplanarii. Capetele canelurilor din blocurile benzii de rulare sunt extinse si au canturi striate. Aceste caneluri de scurgere faciliteaza dispersia apei. Canelurile principale, late si slefuite, sustin si ele dispersia eficienta a apei, sporind si mai mult siguranta pe timp de ploaie.
Structura rezistenta si manevrabilitate robusta

Noua structura SUV, solida si durabila, dezvoltata special pentru viteze mari, ofera stabilitate din primele zile de primavara pana la sfarsitul verii, cand asfaltul este incins.

Anvelopa Nokian Tyres Powerproof SUV face parte din cea mai performanta categorie de anvelope pentru automobile: categoria UHP. Gama de dimensiuni include 29 de produse de la 17 la 21 inci, cu indici de viteza V (240 km/h), W (270 km/h) si Y (300 km/h).

Noua anvelopa Nokian Tyres Wetproof SUV este o anvelopa de vara sigura si fiabila pentru SUV-urile mici si mijlocii care circula pe drumurile din Europa Centrala. Cele mai importante caracteristici ale acestei anvelope sunt abilitatea excelenta de franare pe carosabilul ud si rezistenta la acvaplanare. La fel ca fratele mai mic, Nokian Tyres Wetproof, castigator in teste, aceasta ofera o tehnologie unica, avand zone de siguranta, special dezoltata pentru conditiile variabile din timpul verii.

„Stim ca soferii europeni acorda o importanta deosebita aderentei bune, atat pe drumurile umede, cat si pe cele uscate. Anvelopa Nokian Tyres Wetproof SUV ofera cea mai buna combinatie posibila de proprietati pentru drumuri umede si uscate. Am reusit sa imbunatatim aderenta pe drumuri ude si rezistenta la acvaplanare, ceea ce inseamna ca putem oferi mai multa siguranta soferilor care conduc pe sosele ude. Nokian Wetproof SUV este la un nivel superior”, explica Jarno Roytio, Development Manager Nokian Tyres.

Citeste si:

    Compusul SUV Aqua Hybrid ofera siguranta sporita pentru vreme ploioasa. Acest amestec de cauciuc de noua generatie, cu tipuri de polimeri avansati si structura de siliciu imbunatatita, asigura o aderenta excelenta pe carosabil ud si costuri reduse la carburant. Aderenta anvelopei in conditii umede este printre cele mai bune din industrie, din clasa A.

    Pentru a preveni pericolele ce pot aparea pe vreme ploioasa, Canelurile Principale Lustruite ofera anvelopei un aspect elegant si servesc o functie importanta, deoarece apa curge usor de pe canelurile principale, netede si slefuite.

    Structura robusta si rezistenta a anvelopelor Nokian Tyres Wetproof SUV este combinata cu flancurile special renforsate, pentru a garanta rezistenta anvelopei la impacturi si taieturi care pot aparea in timpul condudusului. Ejectoarele de piatra (Stone Ejectors) de pe canelurile principale ofera o durabilitate suplimentara, in timp ce “Ghearele” De Aderenta (Grip Claws) din zonele de margine sporesc aderenta.

    Citeste si:

      Tehnologia Aramid Sidewall ofera un nou tip de durabilitate. Structura flancurilor anvelopei contine fibre de aramida extrem de puternice, care fac ca anvelopa sa fie mai rezistenta impacturi si taieturi. Ejectoarele de pieatra impiedica prinderea pietrelor ascutite de anvelopa si patrunderea lor in structura acesteia.

      Anvelopa trebuie sa functioneze in mod fiabil atat in traficul urban, cat si pe drumuri cu pietris si noroi. “Ghearele” de aderenta dintre blocurile de rulare de pe suprafata anvelopei imbunatatesc aderenta, mai ales la franare si accelerare. Aceste “gheare” speciale au fost concepute pentru a sustine deplasarea pe drumuri nisipoase si alte suprafete moi. “Ghearele” adera la suprafata drumului intr-o maniera controlata si asigura o mai buna tractiune si aderenta la franare pentru anvelopa.

      Noile anvelope Nokian Tyres SUV Wetproof se claseaza in urmatoarele categorii de viteza: H (210 km/h), V (240 km/h) si W (270 km/h), iar gama de dimensiuni acopera 27 de articole de la 16 inci pana la 19 inch.

      Abonează-te pe
      9news.ro Promo

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Cristian Gubandru
      Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Auto »



      Setari Cookie-uri