16 Iulie 2019

Volkswagen confirma ca a ales Turcia pentru noua sa fabrica. Bulgaria a fost la un pas. Romania, Macedonia si Serbia au mai fost pe lista



Grupul Volkswagen a confirmat ca a ales Turcia in locul Bulgariei pentru viitoarea fabrica unde va asambla modele Seat, VW si Skoda, scrie Automotive News Europe.

Uzina VW din Turcia va fi construita in apropiere de orasul Izmir. Aceasta va usura constrangerile de capacitate la fabricile Skoda din Republica Ceha.

Statul Qatar, care detine o participatie de 17% in VW, a impus constructia fabricii in Turcia, in cadrul reuniunii consiliului de administratie.

Fabrica va fi deschisa in 2022 - 2023 si va avea o capacitate anuala de pana la 350.000 de masini. Productia va include SUV-urile compacte Skoda Karoq si Seat Ateca.

Directorul executiv al Skoda, Bernhard Maier, a declarat in martie ca marca ar fi putut vinde anul trecut 100.000 de masini daca ar fi fost disponibila capacitatea de a le construi.

Grupul german Volkswagen a anuntat inca din 2017 ca va construi o noua uzina in estul Europei. La acel moment erau vehiculate de presa germana ca posibile destinatii Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia si Macedonia.



Citeste si