1 Noiembrie 2018

Propunere de referendum pentru restrictionarea traficului rutier in centrul Bucurestiului



Un membru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti a propus organizarea unui referendum in Capitala, pe 27 ianuarie 2019, referitor la "restrictionarea accesului auto in perimetrul delimitat in interiorul zonei centrale a Municipiului Bucuresti prin identificarea si implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete".

In expunerea de motive a proiectului de hotarare, initiat de consilierul Tudor-Tim Ionescu, se arata ca taxarea automobilelor a devenit mai mult decat necesara in orasele mari, pentru ca aglomerarea si poluarea au atins cote alarmante, scrie Transport Times.

"Bucurestiul va deveni un oras mult mai putin poluat. Intrucat ne confruntam pe de-o parte cu aceasta necesitate si pe de alta parte cu o masura care va afecta in mod considerabil bucurestenii, la nivel de taxare, consideram ca decizia asupra acestei restrictionari este una care trebuie sa apartina bucurestenilor in primul rand. Astfel, realizarea in premiera a unui referendum in Bucuresti este necesara pentru aceasta tema extrem de importanta, care vizeaza sanatatea noastra a tuturor, calitatea aerului in Capitala, dar si taxarea noastra a tuturor", se mentioneaza in document.

Potrivit proiectului, cheltuielile privind organizarea si desfasurarea referendumului se suporta in totalitate din bugetul propriu al Municipiului Bucuresti pe anul 2019.



Citeste si