Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila intelegere pe piata comercializarii produselor de semnalizare si siguranta rutiera in cadrul unor licitatii publice organizate, in perioada 2014 – 2016, de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in prezent Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania.

Investigatia vizeaza o posibila impartire a pietei in cadrul a trei proceduri de achizitie publica organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA pentru atribuirea acordurilor cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere si a mijloacelor de semnalizare rutiera pe reteaua de drumuri nationale din administrare, necesare celor 7 structuri regionale administrative din subordinea sa, respectiv: DRDP Timisoara, DRDP Cluj, DRDP Iasi, DRDP Constanta, DRDP Bucuresti, DRDP Craiova si DRDP Brasov.

Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la seadiul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL, Loial Impex SRL, IPA SA si Dual Man SRL, iar documentele ridicate se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

Companiile sunt suspectate ca au participat la cele 3 proceduri de achizitie publica, fie prin constituirea unor asocieri de companii (consortii) in vederea depunerii unei oferte comuna, fie prin participarea cu oferte individuale, fara a se concura intre ele, in vederea castigarii contractelor de furnizare, in conditii mai slabe de competitivitate si calitate.

Legea concurentei interzice asocierea companiilor in scopul restrangerii concurentei la procedurile de achizitie publica.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri