15 Septembrie 2006

Producatorul de camioane MAN intentioneaza sa achizitioneze rivalul Scania

Constructorul german de camioane MAN planuieste sa achizitioneze compania suedeza rivala Scania pentru aproximativ 9,5 miliarde de euro (12,06 miliarde de dolari), oferind in jur de 440 de coroane pe actiune, a anuntat Financial Times, conform NewsIn.

Cotidianul, citand surse apropiate de aceasta afacere, a precizat ca grupul MAN a propus aceasta achizitie principalilor actionari ai Scania, constructorul de masini Volkswagen si grupul de investitii suedez Investor AB.

Volkswagen, principalul producator de masini de pe piata europeana, detine 34% din puterea de vot in consiliul de administratie al Scania, iar grupul de investitii suedez detine 19%. Grupul Volkswagen a refuzat sa comenteze interesul companiei MAN pentru Scania, precizand ca momentan oferta de preluare nu a fost facuta, dar a reiterat intentiile de a mentine interesele strategice privind participatiunea sa din grupul Scania si ca doreste sa se implice in continuare in consolidarea sectorului constructiei de camioane.

Grupul MAN a confirmat interesul de a prelua compania Scania pentru a crea astfel cel mai mare grup european constructor de camioane, capabil de a concura cu rivalii DaimlerChrysler si Volvo. Compania a adaugat ca isi va face publice intentiile in cursul saptamanii viitoare. Grupul suedez de investitii Investor AB a refuzat sa comenteze.



Citeste si