Volkswagen AG si Fiat Group se regasesc printre castigatorii pietelor europene in luna februarie. Renault SA, Ford Motor Co, Nissan Motor Co. se regasec printre invinsii acestei perioade. Cifrele puse la dispozitie arata o schimbare majora pe piata auto din Europa. Cele mai mari companii au intrat intr-o usoara scadere din punct de vedere al vanzarilor, conform Asociatiei fabricantilor de automobile din Europa.
Jonn Lawsojn, analist pentru Citigroup la Londra a declarat ca piata s-a miscat mai bine decat se astepta. Desi anul a inceput un pic mai bine decat ne asteptam, nu este prea tarziu sa avem si surprize. Preconizam o crestere de 1.1 %, de la 14.5 milioane de masini la 14.7 milioane, continua Lawson.

Grupul Fiat care include brandul Fiat, Alfa Romeo si Lancia a inregistrat o crestere de 11.5 procente, ajungand la 95.013 unitati luna aceasta. Fiat benificiaza de iesirea pe piata a modelului Grande Punto. Se pare ca este cel mai bine vandut model, scrie Adam Jonas, analist la Morgan Stanley, Londra.

Vanzarile grupului Renault au scazut cu 5.7 procente la 101.230 unitati in luna februarie. Fabricantii coreeni, care s-au ridicat rapid pe piata europeana au intrat, de asemenea intr-un usor declin. Hyundai a scazut cu 4.4 procente in luna februarie. Kia a scazut cu 2.1 procente ajungand la 13.586 unitati.

Ford este si el un invins. Printre brand-urile Ford, numai Land Rover a inregistrat o crestere de14 procente, ajungand la 4.138 unitati. Jaguar si Volvo au inregistrat scaderi considerabile. Vanzarile Jaguar au scazut cu 19.7 procente, volvo a scazut cu 12 procente. Volkswagen Group este intr-o usoara crestere. Toate brand-urile Volkswagen, cu exceptia brand-ului Audi care a inregistrat o scadere de 0.3 procentte, au crescut in luna februarie. Brandul cu acelasi nume a inregistrat o crestere a vanzarilor de 15.2 % ajungand la 108.553 unitati vandute.

Actiunile grupuilui Volkswagen au crescut de la 17.9 % anul trecut la 19.1% in acest an, in luna februarie. Saab a adus General Motors o crestere de 37.5%, adica 5.743 unitati vandute, in timp ce Chevrolet a inregistrat o usoara crestere 9.6%. Vanzarile OpelVauxhall au scazut cu 3.6 procente, la 89.844 unitati.

In Germania masinile de lux au inregistrat o crestere modesta. DaimlerChrysler a crescut cu 1.9% fiind trasa in jos de vanzarile Smart care au scazut cu 26.9 procente. Vanzarile Mercedes au crescut cu 7 procente in timp ce vanzarile Chrysler au crescut cu 21 procente. BMW a inregistrat scaderi in casa mica, MINI fiind cea mai afectata: 13.5 procente. Per ansamblu, BMW Group a continuat sa creasca cu 3.9 procente, adica 44.419 unitati vandute.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri