3 Octombrie 2011

GM a dezvoltat primul airbag frontal central



General Motors va prezenta primul airbag frontal central din industria auto, un sistem proiectat pentru a asigura protectia soferului si a pasagerilor din fata in cazul unui impact lateral in care ocupantul scaunului de pe partea opusa impactului este cel afectat.

Airbagul frontal central va fi montat pe autovehiculele crossover de dimensiuni medii Buick Enclave, GMC Acadia, si Chevrolet Traverse, an model 2013.

Aceasta noua functie de siguranta va fi inclusa in dotarea standard a modelelor Acadia si Traverse prevazute cu scaune cu reglare electrica, precum si pentru toate modelele Enclave.

Airbagul frontal central este declansat din partea dreapta a scaunului soferului si este amplasat intre scaunele din fata, aproape de partea centrala a autovehiculului. Acest airbag tubular are rol de retinere in cazul impacturilor laterale atunci cand soferul este singurul ocupant din fata, absorbind in acelasi timp energia de impact dintre sofer si pasagerul din fata in cazul unor impacturi laterale din ambele parti. Airbagul poate asigura, de asemenea, o protectie optima in cazul accidentelor soldate cu rostogolirea autovehiculului.

GM si furnizorul de tehnologie Takata au dezvoltat airbagul frontal central in decurs de trei ani, testand mai multe designuri pentru a obtine forma adecvata si nivelul corespunzator de retinere si amortizare pentru diverse tipuri de impacturi si pozitii ale ocupantilor. Performanta deosebita se datoreaza numeroaselor elemente de design ale acestui sistem de retinere, cu patent detinut de ambele companii, luand in considerare in acelasi timp si dimensiunile ocupantilor.



Citeste si