7 Iulie 2011

Fiat vinde obligatiuni de 1,5 mld. euro



Fiat a lansat o oferta de obligatiuni de 1,5 miliarde de euro, prima operatiune de acest tip a producatorului auto italian din ultimele trei luni, dupa ce costul imprumuturilor a scazut in urma aprobarii in Grecia a programului de austeritate, transmite Mediafax.

Grupul vinde obligatiuni pe termen de trei ani in valoare de 900 de milioane de euro, cu un randament de 6,125%, si obligatiuni de 600 de milioane euro pe termen de sapte ani, cu un randament de 7,375%, potrivit unui bancher implicat in tranzactie.

Companiile revin pe piata de obligatiuni dupa ce parlamentarii eleni au aprobat saptamana trecuta un nou program de austeritate, care creeaza conditiile pentru obtinerea unui nou plan international de sustinere financiara.

Fiat a prezentat emisiunea de obligatiuni la jumatatea lunii iunie, dar a amanat vanzarea din cauza incertitudinilor legate de situatia din Grecia.

Aranjorii vanzarii de obligatiuni sunt Banco Santander, Citigroup, Mediobanca, Royal Bank of Scotland Group, Societe Generale si UBS.



Citeste si