Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a scos la licitatie lucrarile de reabilitare a 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Botosani si Suceva, la un cost maxim estimat de 569 milioane de lei, fara TVA, informeaza Mediafax.
"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149 kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Botosani si Suceava. Este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI)", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Pachetul format din cele doua judete a fost postat vineri pe Sitemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), iar ofertele depuse vor fi deschise in data de 30 iunie 2011.

"Aveam varianta sa asteptam ani de zile pana cand Guvernul ar fi gasit banii necesari acestor proiecte, sau sa incepem acum, iar plata catre constructori sa fie facuta de stat dupa anul 2013. Pana atunci, pachetele vor fi finantate cu fondurile constructorilor sau prin credite. Constructorii vor finanta timp de trei ani lucrarile la acest program", a spus Udrea.

Ea a spus ca vor fi scoase la licitatie, treptat, 20 de pachete de cate doua judete.

"Pentru fiecare pachet, suma maxima pe care o vom plati va fi de circa 100 de milioane de euro", a afirmat Udrea. Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritatile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor.

Licitatia este prima din seria celor care vor urma pentru toate judetele tarii. Costurile maxime estimate sunt de 208 milioane lei pentru drumurile din Botosani si de 360,4 milioane lei pentru cele din Suceava.

Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut; clasamentul se va intocmi luand in calcul costul total pentru toate obiectivele din judetele Botosani si Suceava.

Constituie cerinta minima de selectare o cifra de afaceri medie globala pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de mimim 500 milioane lei, fara TVA.

Durata contractului de achizitie publica include durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor solicitate, respectiv 3 ani, si perioada de rambursare a creditului de maxim 7 ani, dar nu mai tarziu de 2020.

Durata de garantie a lucrarilor este de 2 ani de la semnarea receptiei la terminarea lucrarilor. Se accepta, cu acordul proiectantului si al beneficiarului, folosirea unor solutii alternative, in vederea reducerii costurilor fara a se afecta caracteristicile prevazute in normele tehnice.

Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici in valoare totala de 958 milioane lei pentru lucrari de drumuri in cadrul proiectului "10.000 km drumuri judetene si de interes local".

Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii va fi derulat in perioada 2011 - 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului, in baza unei ordonante de urgenta aprobata de Guvern in noiembrie.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri