Porsche Romania nu mai detine din ianuarie importul marcilor auto Porsche si Bentley pe plan local, acestea fiind transferate catre dealerul Porsche Inter Auto Romania.
"Porsche Romania are trei firme, importatorul Porsche Romania, dealerul Porsche Inter Auto Romania si Porsche Bank care se ocupa cu finantele. Marcile auto Porsche si Bentley au trecut de la importator la Porsche Inter Auto Romania, care este reteaua de dealeri proprii. Cele trei firme sunt subordonate Austriei. Este o schimbare in acte, proprietarii sunt aceeasi", a declarat pentru wall-street.ro Adrian Pascu, directorul marcilor Porsche/Bentley/Lamborghini din cadrul Porsche Romania.

Vanzarile producatorului german de masini sport Porsche pe piata romaneasca s-au ridicat la 415 unitati intre 2007 si 2010.

Porsche Romania a devenit in august 2008 partenerul oficial pentru vanzarea autoturismelor marca Bentley, prin Bentley Bucuresti. In perioada 2008-2010, romanii au inmatriculat 41 de autoturisme noi ale marcii britanice.

Bentley Motors , producatorul britanic de masini sport de lux, a devenit parte a Volkswagen Group in 1998. Bentley este una dintre cele mai cunoscute si mai longevive marci de autoturisme de lux, istoria sa incepand inca din anul 1919.

Grupul auto german Volkswagen a cumparat in martie Porsche Holding Salzburg (PHS), cea mai mare retea de dealeri a grupului din Europa, de care apartine si Porsche Romania, cu 3,3 miliarde euro. Sediul central ramanand la Salzburg.

Prin aceasta achizitie, Volkswagen a facut inca nu pas in creearea grupului auto integrat ce urmeaza sa ia nastere in urma fuziuniunii dintre grupurile Volkswagen si Porsche. Schimbarea actionariatului nu a adus modificari in activitatea PHS sau a filialelor sale.

Volkswagen a preluat toate operatiunile PHS, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien si Porsche Versicherung, precum si PGA Motors cu sediul in Paris. PHS este prezent in Austria, Europa de Vest, Europa de Sud-Est si China.

Grupul german Volkswagen include marcile Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Scania.

Grupul Volkswagen a cumparat 49,9% din actiunile Porsche pe 7 decembrie 2009, pentru 3,9 miliarde euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri