Bento Grânar este un produs unic pe piața automatizării flxurilor de materie primă agricolă din România, adresându-se în mod special deținătorilor de silozuri, magazii sau depozite de cereale cu capacitate mare de stocare in land sau terminale portuare.

"În primă fază, investițiile pentru versiunea inițială a aplicației software de gestiune a silozurilor nu au fost foarte mari. În timp însă, odată cu maturizarea produsului și investițiile în acesta, au crescut proporțional", a declarat Dan Giușcă, Software Architect & Partner Bento pentru wall-street.ro.

Identificarea în piață a nevoilor deținătorilor de silozuri, magazii sau depozite de cereale cu capacitate mare de stocare ne-au determinat să dezvoltăm numeroase funcționalități din ce în ce mai complexe, care să facă din Bento Grânar un produs unic pe piața din România, a arătat de asemenea acesta.

Pentru a putea ajunge în punctul în care ne aflăm acum, am alocat numeroase resurse dedicate, echipa de dezvoltare a produsului fiind formată din project manageri, business analysts, dezvoltatori și testeri.

Realizarea unui produs similar Bento costă aproximativ 400.000 de euro. În cazul nostru, investiția a fost un pic chiar peste pentru a ajunge la nivelul la care suntem acum.

Dan Giușcă, Software Architect & Partner Bento

De asemenea, a arătat Dan Giușcă, Bento Grânar este o soluție extrem de complexă, iar prețul de pornire al acesteia depinde foarte mult de specificul fiecărui client și de funcționalitățile pe care își dorește să le aibă integrate. O implementare simplă poate să plece de la 5000 de euro, iar una complexă să depășească ușor 100.000 de euro.

Cât despre eficientizarea activității, Bento Grânar contribuie în mod semnificativ la automatizarea fluxurilor din cadrul silozurilor, după cum urmează:

- automatizarea fluxului de recepție poate conduce la creșteri semnificative ale numărului de autocamioane/vagoane datorită optimizării proceselor de inspecție laborator, procesare documente de însoțire etc.

- automatizarea fluxurilor privind trasabilitatea, managementul calității produselor cerealiere și al transferului cerealier măresc viteza în execuția activităților ca urmare a eliminării timpilor alocați documentării manuale a acestor operații

Sunt de remarcat de asemenea optimizările de timp legate de operațiunile de încărcare navă, descărcare barje, calcul de gestiune cerealieră cu perisabilități, AJG.

Durata implementării unei astfel de soluții depinde foarte mult de mărimea depozitelor și a tipurilor de operațiuni care se execută, a explicat de asemenea Dan Giușcă. În primă fază, se realizează o analiză a business-ului și a fluxurilor din cadrul silozului și, în funcție de informațiile colectate de la client, dar și din teren, se oferă o estimare cât mai aproape de realitate. O durată medie pentru implementarea produsului ar fi de cel puțin 3 luni.

Nu în ultimul rând, Grânar realizează un management robust al depozitelor de cereale care implică numeroase automatizări ale fluxurilor de lucru din cadrul silozurilor.

În prezent, a subliniat creatorul Bento Grânar, cercetăm implementarea unor soluții inovative pentru "cubaj automat", adică a unui dispozitiv ce permite calcularea automată a unui volum de produse ceraliere.

De asemenea, cercetăm implementarea unor soluții inovative pentru calculul de corp străin în cadrul analizelor de laborator (inteligența artificială de analiză a imaginilor unor mostre de material cu predicția de acuratețe privind procentul de corp străin).

Sursa foto: Bento

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri