Un business în domeniul agriculturii implică riscurile aferente oricărei afaceri, dar poate aduce și profit. Totuși, înainte de a pune afacerea pe picioare, antreprenorii trebuie să țină cont de anumite detalii foarte importante, cu ajutorul cărora să asigure dezvoltarea afacerii. Așadar, iată aspectele pe care să le iei în considerare.

#1 Începe cu planul de afaceri

În primul rând, ai nevoie de un plan de afaceri solid, care să cuprindă imaginea de ansamblu a business-ului tău. Mai precis, stabilește-ți bugetul, strategia financiară și cea de promovare, numărul de angajați și care sunt obiectivele tale pe termen scurt și lung. De asemenea, ia în calcul detalii importante, precum amortizarea investiției inițiale, cu ce fel de servicii și produse vei ieși pe piață, care sunt utilajele agricole de care ai nevoie ca să pui afacerea pe picioare, suprafața terenului de care ai nevoie și cum vei atrage clienții.

În plus, este necesar să îți studiezi cu atenție competitorii, ca să poți profita de oportunități.

#2 Vei avea nevoie de un teren

Indiferent de ce alegi să faci, să crești animale, să cultivi cereale, fructe sau legume, trebuie să ai un teren pe care să-ți desfășori activitatea. Așadar, gândește-te bine care este suprafața de care ai nevoie, dacă îți este de ajuns doar o parcelă sau îți trebuie câteva hectare, care este solul pe care îl cauți și caută un teren de vanzare potrivit pentru obiectivele pe care ți le propui.

De aceea, ia în considerare ce fel de servicii și produse vei oferi, ca să alegi varianta potrivită pentru tine.

#3 Investește în utilaje agricole performante

Atunci când vrei să pornești o afacere în domeniul agriculturii, este necesar să îți achiziționezi utilaje și obiecte agricole specifice, astfel încât să îți desfășori activitatea în cele mai bune condiții și să asiguri eficientizarea acesteia. Mai precis, o să ai nevoie de o pompă submersibilă pentru irigații, dar și pentru a drena apa murdară în cazul în care apar inundațiile.

În plus, o să ai nevoie de un motocultor și de o motosapă care să-ți faciliteze preluarea terenului și plantarea semințelor. De asemenea, o să-ți prindă bine și un tractor, o combină, o semănătoare sau o mașină de erbicidat.

Desigur, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți să le achiziționezi sau să le închiriezi.

#4 Mergi la cursuri de specializare

Pentru dezvoltarea afacerii tale, este foarte important să studiezi cu atenție noțiunile agronomiei și să mergi la cursuri de specializare în domeniul agriculturii, ca să dobândești informațiile necesare legate de această industrie.

Trebuie să știi când să plantezi, când să recoltezi, cum să îngrijești animalele, ce fel de erbicide să folosești, ce soiuri poți să cultivi în funcție de solul pe care îl ai la dispoziție sau cum să păstrezi produsele.

#5 Cere sfatul celorlalți fermieri

Ca să nu faci greșeli de novice, este indicat să apelezi la sfaturile fermierilor cu experiență, ca să te ghideze corespunzător atunci când când ai o dilemă. Pe de altă parte, poți angaja fermieri competenți care să supravegheze afacerea, iar tu doar să finanțezi businessul. În acest domeniu este esențial să te înconjori cu oameni capabili, care iau deciziile potrivite, pentru că erorile pot duce la pierderea întregii recolte, deci la pagube însemnate.

Pe lângă toate aceste aspecte, nu omite faptul că ai nevoie de o strategie de marketing bine pusă la punct, adică să îi asiguri afacerii tale o promovare eficientă, astfel încât produsele și serviciile pe care le oferi să ajungă la cât mai multă lume. De asemenea, un business în domeniul agriculturii implică foarte multă muncă și răbdare, fiindcă rezultatele se vor vedea în timp.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri