În această perioadă românii pot apela și la platformele care livrează legume la domiciliu, chiar dacă Parlamentul a decis ca piețele să rămână deschise la interior, putând fi o soluție mai rapidă și mai comodă pentru consumator. Legumele de sezon sunt printre cele mai căutate în momentul de față: roșia, mărarul, patrunjelelul și ceapa uscată.

Deoarece în prezent a crescut cererea pentru produselor românești, unele platformele care livrează legume acasă se așteaptă ca vânzările să crească în noiembie - decembrie cu până la 30%.

„Depinde și de structura de lockdown. Dacă va rămâne ca în prezent, ne așteptăm la creșteri de 10-15%, însă dacă se prevede o închidere și ziua, ne așteptăm la o creștere a vânzărilor de 20-30%”, spune Costin Siminon, administrator al platformei Fermier Bun.

Cât costă livrarea și care este valoarea minimă a comenzii

  • Biodumbrava - valoarea minimă a comenzii este de 70 lei. În cazul în care nu se atinge suma, livrarea prin FanCourier la domiciliu este de 25 lei. Biodumbrava vinde legume certificate bio în toată țara. Clienții din București sau din apropiere au opțiunea de a alege dacă vor să le fie livrată comanda fie la domiciliu, fie în anumite puncte de livrare: ridicarea de la fermă (comnuna Joița), din Drumul Taberei sau de la Băcănia Veche.
  • Fermier Bun - valoarea minimă a comenzii este de 50 lei, iar livrarea se face în a doua zi lucrătoare, pentru toate comenzile înregistrate înainte de ora 16:00, în București și localitățile limitrofe. Livrarea în București esti gratuită. Platforma Fermier bun a început să livreze fructe și legume la domicilu începând cu luna martie a acestui an, constatând o necesitate în piață. Platforma colaborează cu fermieri locali din întreaga țara, printre care și Suceava, Călărași și Dâmbovița.
  • Roditor Food Market - Platforma livrează în toată țara, prin serviciul de curierat, iar comanda minimă este de 50 lei. Costul trasportului variază în funcție de greutate, distanță, volum.Platforma colaborează cu fermieri locali din întraga țară.
  • Bio&Co - valoarea minimă a comenzii este de 55 de lei, iar costul pentru a da o comandă la domiciliu este de 15 lei. Platforma livrează în București și Ilfov, în fiecare săptămână miercuri, produsele fie acasa sau la punctele de livrare.

Cum a schimbat pandemia obiceiurile românilor

Trendul de a comanda produse la domiciliu s-a menținut ascendent și de la începutul pandemiei, spun reprezentanții platformelor online. Raluca Șerbanică, coordonator dezvoltare ferma Bio&CO, precizează că numărul comenzilor din acest an a fost cu 30% mai mare față de anul trecut.

La fel a fost și în cazul platformei Biodumbrava. Marin Dubravă, managerul business-ului, spune că „de când a început pandemia, în 3-4 saptamani s-au dulat, chiar și triplat solicitările pentru a livra legume la domiciliu”.

„La începutul lockdown-ului am observat cu toții un boom al comenzilor online, trend care, după ridicarea restricțiilor s-a diminuat semnificativ, iar ca efect, numărul comenzilor a scăzut la jumătate, în unele cazuri chiar mai mult”, a declarat Alexandra Besnea, partener și community manager Roditor Food Market.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri