Octavian Radu: Printre filme cu Angelica, mamaliga, carti si Pink Floyd
Valentin Ionescu, BVB: Copilarie cu indieni, cowboy si inghetata Delta
Ilinca Paun, Colliers: Fac business pe modelul jocului de baschet
Sergiu Mititelu: Fara nazuri la mancare si mult sport
Ovidiu Sandor: Imi placeau constructiile din copilarie
Gilda Lazar: Basme, ore de muzica, bunici si unt cu mamaliga
Larisa Petrini: Mama imi facea galuste cu prune de fiecare data cand terminam o carte
Anca Babaneata: De la urcatul in cires, la drumetii in jurul Brasovului
Eliodor Apostolescu: De la Beatles, la Lady Gaga
5 / 9

Ovidiu Sandor: Imi placeau constructiile din copilarie

Ovidiu Sandor, CEO al dezvoltatorului ModaTim Investment, a jucat in copilarie handbal, sport de echipa, iar mai apoi, badminton, mai putin cunoscut in acea perioada. “Am ajuns chiar la un nivel semi-profesionist. Acum joc tenis, insa mi-ar placea sa am ocazia sa practic squash-ul, sport de care m-am atasat in perioada petrecuta in Suedia”, povesteste managerul.

Desi nu exista o legatura directa intre business si sport, Sandor considera ca sportul este ca si business-ul: ca sa castigi, trebuie sa fii pregatit, sa-ti intelegi adversarul si partenerii, sa poti reactiona rapid, sa lupti si sa muncesti ca sa ajungi la rezultate, insa neaparat cu rabdare si timp pentru a face performanta.

In ceea ce priveste lecturile, seful ModaTim a fost fascinat de lumea plina de mister din Legendele Olimpului de Alexandru Mitru, carte pe care o va recomanda si copiilor sai cand vor mai creste si vor sti sa citeasca, in prezent baietelul si fetita sa avand aproape trei ani. “Cand am crescut ceva mai mare, pe la 13-14 ani, citeam romanele lui Alexandre Dumas, Cei trei muschetari sau Contele de Monte-Cristo. Tot in perioada aceea am descoperit cartile lui Jules Verne. Nu pot zice ca mi-au influentat copilaria, dar poate nu intamplator am absolvit o facultate tehnica si am ajuns antreprenor”, spune Sandor.

In gimnaziu, Ovidiu Sandor avea inclinatii spre matematica. Dragostea sa fata de geometrie s-a manifestat inca dinainte de a avea aceasta materie la scoala. “Construiam forturi din hartie inmuiata in aracet pentru serifii din plastic. Forturile aveau rolul de a-i apara de indieni, tot din plastic. Atunci, tatal meu m-a invatat teorema lui Pitagora, pentru a putea calcula latura unui triunghi in fortul cu pricina. Inca de pe-atunci imi placeau constructiile”, isi aminteste dezvoltatorul.

Mai tarziu, la liceu, si-a descoperit adevarata pasiune: calculatoarele. A urmat o perioada cu numeroase participari la olimipiade internationale si tabere de calculatoare. Studiile universitare au continuat in aceeasi directie, iar inclinatia pentru software persista, la fel tentatiile spre acea zona, precizeaza omul de afaceri. Anul trecut, Ovidiu Sandor a obtinut titlul de Doctor la Institutul Regal Tehnic din Suedia.

Tot de copilarie se leaga si amintirile despre filme si desene animate. “In copilaria foarte frageda, ma uitam cu placere la Veronica, imi aduc aminte ca aveam si un disc cu muzica din film, ceea ce ma facea foarte popular in randul colegilor de la gradinita. La desene animate aveam acces doar duminica, ma uitam impreuna cu sora mea. Ne placeau in special Ciocanitoarea Woody si Tom & Jerry”, afirma Sandor.

Slide realizat de Sorina Negrila.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri