Jurnalistii au avut de suferit la protestele anti-Basescu din Capitala
Peste 6.700 de angajati aveau bani de recuperat din falimentele Mic.ro si Minimax
Brokerii de pe Bursa
Calificarea profesionala, obligatorie pentru agentii de asigurari
Agentii imobiliari
Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea
Nici viata de fotbalist nu a fost lipsita de griji
Sute de concedieri la TVR
Concedieri la Posta Romana
Sectorul bancar, sub presiunea concedierilor
8 / 10

Sute de concedieri la TVR

Una dintre cel mai grav afectate de criza companii este Televiziune Romania care va concedia 840 de angajati, ca urmare a unui amplu plan de restructurare care sa duca la redresarea economica a companiei.

In prezent TVR are aproape 3.295 de angajati, iar 2.784 dintre acestia au fost notificati sa participe la o serie de teste care a presupus trei etape: depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu.

In final, TVR trebuie sa ajunga la 2.395 de salariati.

Angajatii care nu a fost notificati pentru a participa la evaluare sunt cei aflati in concediu de ingrijire a copilului, femeile insarcinate, salariatii care au revenit din concediul de ingrijire a copilului si se afla in perioada de 6 luni in care sunt protejati de lege, salariatii aflati in concediu fara plata, salariatii detasati la alte institutii, salariatii ale caror contracte individuale de munca inceteaza pana la sfarsitul anului.

TVR are o pierdere cumulata de 145,6 milioane de euro, iar perioada necesara pentru a plati aceasta datorie este estimata la 7,5 ani. Conducerea TVR, numita in vara acestui an, a trebuit sa elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Romane, cu reduceri economice, de personal si plata datoriilor fiscale in sase luni.

Societatea Romana de Televiziune a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 128,4 milioane de euro si pierderi nete de 37,9 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, compania a avut anul trecut un numar mediu de angajati de 3.200 de oameni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri