Important este ca pomenile electorale sa fie evitate, sa nu fie efectuate cheltuieli de investitii ineficiente cu iz electoral, iar deficitul sa fie gestionat in mod activ pentru a preveni orice derapaj.

Ce trebuie sa faca pentru a atrage investitori straini

/     11.11.2015

Romania are toate sansele sa devina foarte atractiva pentru investitorii straini, in contextul in care Guvernul demisionar a redus sau si-a asumat ca va taia cele mai importante impozite. In plus, cresterea economica semnificativa din ultimii trei ani, in medie de peste 3%, ne poate face atractivi pe radarul investitorilor, spune profesorul de economie Dan Armeanu, intr-o opinie pentru WALL-STREET.RO.

Potrivit masurilor fiscale asumate de Guvernul Ponta, de la 1 ianuarie 2016 ar trebui sa scada cota standard de TVA cu 4%, pana la 20%, iar firmele urmeaza sa fie scutite de impozitul pe profitul reinvestit. De asemenea, impozitul pe dividende coboara la 5%. In acest context, Dan Armeanu sustine ca o prima provocare pentru viitorul Guvern este constructia bugetului pe 2016, care trebuie sa tina seama de toate masurile fiscale luate in acest an, de masurile prevazute in Codul Fiscal, de necesitatea efectuarii cheltuielilor pentru investitii si de eficientizarea cheltuielilor publice in conditiile unui an electoral.

Important este ca pomenile electorale sa fie evitate, sa nu fie efectuate cheltuieli de investitii ineficiente cu iz electoral, iar deficitul sa fie gestionat in mod activ pentru a preveni orice derapaj.

Prima reactie a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei dupa momentul #Colectiv

/     11.11.2015

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei anunta ca, dupa evenimentul tragic din Clubul Colectiv, membrii Coalitiei au considerat ca prioritatea absoluta este implicarea efectiva in ajutorarea victimelor.

„In numele membrilor Coalitiei, ne exprimam disponibilitatea si angajamentul de a ramane un partener de incredere pentru toate partile interesate de bunul mers al tarii, reprezentand o comunitate relevanta a mediului de afaceri din Romania, pregatita ca si pana acum sa contribuie la gasirea celor mai bune solutii pentru modernizarea substantiala si pe termen lung a tarii, pe baza valorilor comune la care am aderat”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei este o platforma consultativa bazata pe obiective privind dezvoltarea economica pe termen lung, ce reuneste 25 de organizatii de afaceri din Romania. Din pozitia de partener strategic reprezentativ pentru mediul de afaceri romanesc, mentionam ca membrii Coalitiei au fost in ultimii doi ani intr-un dialog continuu cu Guvernul Romaniei, printr-o participare activa in grupurile consultative de lucru ce vizeaza principalele arii economice legate de fiscalitate, IT, infrastructura, energie, sanatate, educatie etc. De asemenea, Coalitia a fost in contact cu comisiile parlamentare, principalele partide politice, Presedintia si organisme internationale precum Banca Mondiala.

Cum vede mediul business schimbarile post-Colectiv

/     11.11.2015

Demisia premierului Victor Ponta si a Guvernului Romaniei, dupa amplele proteste de strada, in urma incendiului care a avut in clubul Colectiv, soldat cu peste 40 de morti, a creat o stare de incertitudine pe scena politica.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business in ultimele zile.

Iulian Stanciu, eMag: Tara are nevoie de pozitionare, pe termen lung – digital si educatie

/     10.11.2015

Iulian Stanciu, actionar eMag , subliniaza ca Romania are nevoie, in aceasta perioada, sa gandeasca o pozitionare pe termen lung. „. Poate ca ideea actuala de "tara verde" este ok, insa as merge pe directia de tehnologie, digital”, spune el.

„Avem un branding excelent la nivel international, inteligenta romaneasca este apreciata in toate institutiile si companiile mari din lume si ar trebui sa ne construim un brand din asta, poate «Romania digitala». In spatele acestei constructii avem nevoie de un plan pe termen lung, in spatele caruia sa se aseze toate partidele si structurile actuale, este un plan pe minim 10 ani”, a declarat el, pentru WALL-STREET.ro.

Componenta strategica a acestui plan este educatia. „Cred ca prin educatie devenim constienti de alegerile pe care le facem si prin educatie obtinem libertate. Prin educatie ne alegem liderii locali sau centrali. Astfel educatia ar trebui sa devina o prioritate nationala, iar sistemul educational care acum este pus la pamant ar trebui reconstruit: viziune, structura, metoda, baza materiala, curicula, motivare (inclusiv materiala) si altele”.

Cea mai importanta intrebare pe care investitorii si-o pun acum este daca aceasta miscare sociala este in masura sa determine schimbari de substanta la nivelul tarii. Investitorii sunt intr-un proces de evaluare, toata lumea este precauta

Marii investitori vor profesionisti la “butoane”

/     10.11.2015

Stimularea investitiilor trebuie sa fie prioritara pentru viitorul guvern, iar intocmirea unor bugete multianuale, care sa ofere predictibilitate atat Romaniei cat si mediului de afaceri, reprezinta elementul esential pentru a evita repetarea situatiilor de incertitudine care apar la fiecare schimbare de ministru sau cabient, considera Dragos Neacsu, CEO al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri local, cu active de 1,7 miliarde euro.

WALL-STREET.RO dezvolta campania editoriala #GuvernulTAU, un proiect care isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile strazii pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care solicita in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului debusiness pentru guvernantii din Romania.

Resetarea statului: 15 "inovatii" care pot schimba Romania

/     10.11.2015

In urma cu vreo doi ani scriam un articol generat de un moment de reflectie, favorizat si de implicarea timp de cateva luni pe post de “manager privat/profesionist” la Posta Romana – Prioripost.

Ipostaza respectiva si experienta personala mi-a generat o pespectiva din unghiuri complementare: din zona privata – ca manager, ca antreprenor si totodata ca manager in zona “de stat”, adica in “maruntaiele hidrei”, adica tocmai acolo unde am dori sa se schimbe lucrurile, Posta putand fi considerata ca un esantion reprezentativ.

Atunci cand reflectezi cu privire la ceea ce ar trebui si ar putea fi si facut pentru ca Romania in ansamblu sa poata sta mai bine in planul libertatii si al prosperitatii, a privi lucrurile dintr-o atare postura ofera o perspectiva mai complexa, mai clara si mai ancorata in problematica de fond.

Evenimentele recente m-au facut sa revin asupra materialului respectiv si sa il completez cu anumite consideratii principiale suplimentare, reliefate si de acele solicitari rationale care vin in aceste zile din partea anumitor zone ale societatii si pe care le-am preluat si integrat in acest set. Reformele necesare sunt poate in afara mandatului unui Executiv provizoriu, insa agenda/directia nu ar trebui scapata din vedere. Ca tot ne pregatim de un nou Guvern si de alegeri…

#Colectiv. Intrebare despre criza: am cerut sprijin de la UE la timp?

/     09.11.2015

Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila, dar Guvernul a trimis joi Comisiei Europene (CE) o solicitare pentru transferul in alte state membre a aproximativ 80 de pacienti care nu pot fi tratati in Romania, potrivit purtatorului de cuvant al CE, Jakub Adamowicz.

"Nu am primit nicio notificare de la autoritatile din Romania ca ar fi fost activat vreun mecanism, raspunsul este clar nu. Nu am primit nicio notificare de la Guvernul roman sau de la autoritatile romane ca Mecanismul UE de protectie civila ar fi fost activat", a declarat, Jakub Adamowicz, purtator de cuvant al Comisiei Europene pentru politica regionala.

Comisia Europeana a primit joi o cerere din partea Guvernului de la Bucuresti pentru ajutor, care include cautarea la nivel european a unor optiuni in ce priveste transferul a aproximativ 80 de persoane ranite in alte tari membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European, care nu pot fi tratate in Romania, a precizat Adamowicz, citat de Mediafax.

Acesti "buni gospodari" isi bagau in buzunar 10 lei din 100 de lei

#GuvernulTAU Cum vede un trainer de top noua conducere a Romaniei

/     09.11.2015

Octavian Pantis, unul dintre cei mai cunoscuti traineri din Romania, care a pregatit de-a lungul timpului mii de manageri si angajati din diferite nivelurile ierarhice, a declarat ca isi doreste ca noul Guvern al Romaniei sa fie format din oameni cu valori sanatoase, oameni gospodari, care nu "isi baga in buzunare" bani din bugetele pe care le au la dispozitie.

"Vrem sa vedem (in noul Guvern - n.red) oameni cu un set de valori sanatoase. In primul rand, vrem oameni cinstiti, care nu ajung acolo cu gandul de a-si face un bine personal pe termen scurt, ci tarii, pe termen lung. De asemenea, ei trebuie sa fie buni gospodari si sa dea o directie clara Romaniei", a declarat Octavian Pantis, seful companiei de training si consultanta Qualians si unul dintre cei mai cunoscuti traineri din Romania.

El a adaugat ca Romania a mai fost condusa de-a lungul timpului asa-zisi "buni gospodari", care insa si-au insusit bani din bugetele pe care le aveau in gestiune.

Acesti "buni gospodari" isi bagau in buzunar 10 lei din 100 de lei

Chiar daca Tratatul de la Maastricht nu spune nimic despre criteriile de convergenta reala, dupa lectiile crizei, stim ca nu putem sa intram nepregatiti in zona euro, doar pe baza criteriilor nominale - Valentin Lazea.

Mai crede cineva in aderarea la euro? Ce ai vrea sa faca #GuvernulTAU

/     09.11.2015

Economistii nu mai cred in aderarea Romaniei in zona euro intr-un orizont de timp apropiat, in contextul in care nimeni nu si-a asumat cu seriozitate un termen realist si tinand cont ca nu respectam criteriile de convergenta reala. Aderarea prematura va avea costuri foarte mari pentru o economie incompatibila structural cu nucleul dur al euroariei, avertizeaza economistii.

Ideea ca, daca indeplinim criteriile nominale de la Maastricht, suntem pregatiti sa aderam la euro este gresita. Avem date de aderare fara a fi definit un program de convergenta (foaie de parcurs), iar fisa de parcurs nu trebuie sa se rezume la kilometri de autostrada. Euroaria nu trebuie sa fie privita de catre guvernanti ca un spital, lasand la o parte faptul ca intreaga constructie europeana are hibe mari de design. Acestea sunt cateva dintre concluziile dintr-o prezentare a economistului Daniel Daianu, sustinuta de Aurelian Dochia.

##SURVEY_FORM_447##

Va prezentam mai jos opiniile altor economisti de top, prezenti la conferinta "Romania si Zona Euro", organizata de catre Societatea Romana de Economie (SOREC).

REVENDICARI: 5 piloni ai libertatii si prosperitatii

/     09.11.2015

In Romania puterea a fost capturata de o clasa politica parazitara. In regimul actual, prin intermediul unui aparat birocratic mai amplu decat cel existent pe vremea comunistilor, politicianul este stapan pe o buna parte din resursele tarii, iar oamenii simpli ajung sa-i serveasca interesele. Dorim instaurarea normalitatii: politicianul trebuie sa se afle in slujba cetateanului, nu invers.

In teorie, poporul este cea mai inalta autoritate politica, iar primarii, ministrii, parlamentarii sunt in subordinea sa. In practica, insa, cu totii stim ca lucrurile nu stau chiar asa. Se pune atunci intrebarea cum ne luam puterea inapoi? Iar aici trebuie sa le spunem clar ca nu ne putem lua puterea inapoi decat prin a le reduce lor puterea asupra noastra. Pentru a detine si a exercita eficient puterea, trebuie sa beneficiem de libertate extinsa in fata puterii clasei politice. In acest sens, limitandu-ne acum doar la 5 elemente esentiale, propunem:

Un stat mare genereaza coruptie mare. In Romania, coruptia este endemica. Dar coruptia nu tine in principal de mostenirea culturala sau de mentalitati – altminteri nu am putea explica de ce milioane de romani renunta la practicile asociate coruptiei imediat ce trec granita. Coruptia tine de mediul institutional romanesc, mai precis de sufocarea vietii sociale prin reglementarea a tot ce misca. Nu exista cale mai directa si mai eficienta de a elimina coruptia decat combaterea statolatriei si reducerea interventionismului guvernamental. Spaga data profesorului, sau doctorului, va disparea atunci cand acestia nu vor mai cauta sa-si imbunatateasca viata prin cai neoficiale ci vor activa in institutii care daca isi bat joc de consumatori vor fi schimbate, nu prin voia intamplatoare a unui ministru, ci prin mersul natural al concurentei. Spaga data „organului de control” va disparea sau macar va fi mai rara atunci cand vor fi reguli putine, simple si clare.

“Sa fim realisti, cine a iesit in strada nu a venit sa strige pentru incurajarea investitiilor sau a pietei de capital romanesti. In momentul de fata nu exista in mediul politic un reprezentant pe care ‘strada’ sa si-l doreasca. Ma indoiesc ca noul guvern va avea o ‘mega’ agenda pentru incurajarea investitiilor in urmatoarele 12 luni” – Dragos Manolescu, director de investii OTP Asset Management.

Prioritatile viitorului guvern din perspectiva investitorilor

/     06.11.2015

Reinceperea privatizarilor, incetarea interferentelor cu managementul companiilor de stat si adoptarea unor facilitati fiscale cu impact real asupra pietei de capital romanesti ar trebui sa se afle pe lista prioritatilor noului guvern, spun antreprenorii si administratorii de fonduri romani. Acestia nu se asteapta insa ca premierul care va conduce Romania pana la alegerile de anul viitor sa ‘riste’ adoptarea unor masuri cu impact major asupra piete de capital si a mediului de business in general.

WALL-STREET.RO lanseaza campania editoriala #GuvernulTAU, un proiect care isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile strazii pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care solicita in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului de business pentru guvernantii din Romania.

“Sa fim realisti, cine a iesit in strada nu a venit sa strige pentru incurajarea investitiilor sau a pietei de capital romanesti. In momentul de fata nu exista in mediul politic un reprezentant pe care ‘strada’ sa si-l doreasca. Ma indoiesc ca noul guvern va avea o ‘mega’ agenda pentru incurajarea investitiilor in urmatoarele 12 luni” – Dragos Manolescu, director de investii OTP Asset Management.

Ce spune Isarescu despre efectele crizei politice actuale

/     06.11.2015

Efectele generate de actuala situatie politica din Romania, dupa depunerea mandatului Executivului, vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern si de deciziile ulterioare ale acestuia, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a precizat ca situatia macroeconomica este stabila.

Seful bancii centrale a fost intrebat la ce efecte se asteapta in perioada urmatoare, pana la formarea unui nou guvern, avand in vedere ca Legea bugetului pe 2016 este suspendata, iar cea a salarizarii bugetare nu este finalizata, scrie Mediafax.

"Cred ca vor depinde (efectele - n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern si deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot sa va spun este ca, in prezent, situatia macroeconomica, pe care noi o monitorizam si de care raspundem ca este stabila, in general pozitia economica a tarii este buna si ca, inclusiv prin deciziile de astazi, dar si prin prudenta pe care am manifestat-o in trecut, ne-am creat acel camp de actiune si acea pozitionare pentru a face fata unor situatii mai dificile", a afirmat Isarescu la briefingul sustinut dupa sedinta Consiliului de Administratie al BNR pe teme de politica monetara.

Care trebuie sa fie rolul si scopul viitoarei coalitii de guvernare

/     06.11.2015

In contextul depunerii mandatului de catre premierul Victor Ponta, Transparency International Romania solicita clasei politice sa tina cont de faptul ca schimbarea trebuie sa fie una de substanta, nu de forma, iar mandatul incredintat noului Guvern al Romaniei trebuie sa raspunda asteptarilor legitime ale romanilor care au iesit in strada.

Astfel, programul viitorului guvern trebuie sa fie indisolubil legat de legitimitatea momentului in care se preia conducerea, indiferent de varianta de coalitie de guvernare care se va contura in aceasta dupa-amiaza. Transparency International Romania considera ca programul viitorului guvern trebuie sa fie axat pe urmatoarele coordonate cheie:

  • Prevenirea eficienta a coruptiei, atat a celei mici, care sufoca populatia si ucide, cat si a celei de mare anvergura, care secatuieste resursele publice si deterioreaza calitatea vietii;
  • Corectarea de urgenta a disfunctiilor majore care afecteaza administratia, prin cresterea transparentei si credibilitatii procedurilor si a proceselor administrative in toate sectoarele de gestiune a prerogativelor publice;
  • Transparentizarea tuturor procedurilor administrative si asigurarea predictibilitatii in deciziile de politica publica;
  • Standardizarea criteriilor de administrare a serviciilor publice, prin impunerea unor proceduri si standarde unitare, clare, transparente si neechivoce pentru functionarea administratiei publice locale;
  • Sa adopte masuri de integrare a vigilentei publice in modalitatea de derulare a activitatii autoritatilor si institutiilor publice;
  • Sa se abtina de la practica de populare a administratiei cu persoane numite pe baza de simpatii politice;
  • Sa extinda si sa intareasca mecanismele de protectie a avertizorilor de integritate, ca un antidot preventiv in cazuri precum accidentul din clubul Colectiv, sau in cazuri de coruptie in utilizarea fondurilor publice.

Din ce in ce mai putini au curajul sa faca afaceri modelul vechi, cu ‘spaga’ si licitatii tructate. Ma astept la schimbari in mediul economic si mai ales in ceea ce priveste felul in care se fac afaceri cu statul

Chis: Ne aflam in fata unor schimbari precum cele de dupa mineriade

/     05.11.2015

Protestele de strada si demisiile la nivel inalt determinate de acestea sunt vazute foarte pozitiv de sefii caselor de brokeraj de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care anticipeaza doar efecte pozitive ale presiunii civile la adresa clasei politice. Acestia subliniaza ca mediul de afaceri romanesc se afla in fata unor schimbari majore, vechiul model de business, bazat pe negocieri in spatele cortinelor, avand sanse sa dispara in urmatorii ani.

“Protestele si miscarea de strada de zilele acestea sunt doar lucruri pozitive. Nu vad nimic negativ in reactia populatiei. Ce s-a intamplat in ultima perioada arata un singur lucru: faptul ca Romania se schimba in bine si se schimba inclusiv in privinta modelului de business practicat pana acum. Din ce in ce mai putini au curajul sa faca afaceri modelul vechi, cu ‘spaga’ si licitatii tructate. Ma astept la schimbari in mediul economic si mai ales in ceea ce priveste felul in care se fac afaceri cu statul; competitivitatea trebuie sa dicteze, nu interesele personale”, a declarat Grigore Chis (foto), directorul general al Broker Cluj, singura casa de brokeraj listata pe Bursa din Bucuresti.

Investitorii americani, dupa #colectiv: Toleranta zero fata de mita si coruptie!

/     05.11.2015

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) solicita o reforma imediata si imperativa a procesului de aplicare a legilor in Romania si o toleranta zero fata de mita si coruptie, astfel incat Romania sa devina o tara sigura pentru cetatenii sai, in contextul tragicului eveniment de vinerea trecuta in urma caruia 32 de persoane si-au pierdut viata si alte 150 au fost grav ranite in incendiul izbucnit in clubul bucurestean Colectiv.

“Alaturi de multe alte tragedii ce au trecut neobservate la nivelul opiniei publice, dar care, din pacate, au lasat de asemenea in urma familii indurerate si comunitati afectate, dezastrul recent ce a mobilizat intreaga societate civila este o dovada de necontestat a faptului ca, pe termen lung, coruptia, iresponsabilitatea, nepasarea, urmarirea interesului propriu si lipsa de performanta nu sunt doar factori ce impiedica progresul Romaniei, ci risipesc resurse valoroase si cel mai grav, pun in pericol viata cetatenilor”, se arata intr-un comunicat de presa al AmCham.

Organizatia considera ca eforturile depuse pana in acest moment pentru inlaturarea coruptiei au fost insuficiente si ca este nevoie de o schimbare reala la toate palierele societatii romanesti, de la cel mai inalt nivel al administratiei centrale pana la cele mai mici institutii publice.

Oficial Untold: Colectiv ne aminteste ca siguranta trebuie sa primeze

/     03.11.2015

Incendiul din clubul Colectiv, care a dus la moarte a 31 de tineri si ranirea a altor 200, reaminteste tuturor ca in cadrul fiecarui eveniment siguranta publicului trebuie sa fie pe primul loc, a declarat pentru Wall-Street.ro, Adrian Chereji, directorul de marketing si comunicare al Festivalului Untold, care a strans in aceasta vara in jur de 240.000 de oameni la Cluj.

“Fara indoiala ca este o tragedie care a marcat intreaga tara, nu doar piata evenimentelor din Romania. Din pacate, cele intamplate vineri seara in clubul Colectiv ar trebui sa ne reaminteasca inca ca o data ca siguranta publicului in cadrul unui eveniment, indiferent ca este indoor sau outdoor, trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc.”.

La prima editie a festivalului de muzica electronica Untold, care a avut loc intre 30 iulie-2 august la Cluj, au participat in jur 240.000 de oameni

“Am acordat o atentie sporita capitolelor sigurantei publicului si serviciilor oferite in festival. Totul a fost indelung gandit, de la acces pana la zone de evacuare in caz de urgenta, pentru a minimiza orice fel de risc care poate sa apara atunci cand exista un public de peste 60.000 de persoane pe zi. Sigur ca este imposibil sa prevezi tot, insa o echipa de management, care sa fie permanent in areal, care sa observe orice posibil pericol si sa actioneze in timp real, poate face diferenta intre un incident si un accident”, mai spune Chereji.

Cel mai mare organizator de concerte, despre tragedia din Colectiv

/     03.11.2015

Autoritatile din Romania trebuie sa schimbe legislatia in privinta felului in care sunt gestionate spatiile pentru evenimente si spectacole pentru a evita tragedii precum cea care a avut loc vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti in care au murit 31 de persoane si sunt ranite aproape 200, a declarat pentru Wall-Street.ro, Laura Coroianu, CEO al Emagic, cel mai mare organizator de concerte de pe piata locala.

“As vrea sa va atrag atentia asupra unei tragedii similare, petrecute in Olanda, in noaptea de Revelion 2000-2001 (n.red. care a dus la moartea a 14 tineri si spitalizarea a 241 de persoane). Si acolo au pierit multi tineri de la un foc de artificii care a aprins decoratiile de Craciun neignifugate, transformand localul intr-un cavou incins. In urma acelei tragedii legislatia specifica a fost modificata, imbunatatita tocmai pentru ca asemenea nenorociri sa nu se mai intample niciodata. Autoritatile romane se pot inspira din solutiile olandezilor pentru ca asta trebuie sa se intample acum: sa avem o legislatie mai clara, aplicata consecvent si precis si care mai intai trebuie explicata foarte judicios tuturor celor care au in gestiune o locatie de evenimente, de la club pana la stadion”, explica Coroianu.

Arhitect: In Cluburile din Centrul Vechi mori ca sobolanii. Ce trebuie sa facem in continuare?

/     03.11.2015

In Romania, pentru ca lucrurile sa inceapa sa se urneasca din loc, a fost nevoie de tragedii. O cladire in care au murit tineri frumosi, un copil omorat de caini vagabonzi, bebelusi care au pierit la Maternitatea Giulesti. Zguduitor, dar adevarat. Pana acum, nu am fost capabili sa prevenim ci doar sa reactionam, limitat si pe perioade scurte, ca urmare a unor evenimente de aceasta natura. Este timpul sa schimbam lucruri, sa luam atitudine. Daca nu clasa politica, noi, oamenii.

Am citit rauri de pozitii acest weekend, am ascultat ore intregi de televiziune. Am vazut oameni rai, haini, la un pas de a fi clasificati drept psihopati si de o insensibilitate care aproape te face sa ii urasti; am citit si vazut oameni buni, uniti, frumosi, tineri si batrani, bogati sau saraci, in marsuri de solidaritate. Am citit marturii cutremuratoare pe care, sunt sigur, le-ai citit si tu. Am vazut eroi care s-au intors sa isi salveze prietenii, familia, din flacari, inghititi fiind chiar ei de fum, scrum.

Am vazut eroi pompieri, politisti, medici si asistente, oameni de rand care au intins maini si si-au oferit ajutorul; de cealalta parte, taximetristi care cereau 50 de lei pentru a transporta raniti la spital, altfel nu se clinteau din loc, preoti care se rugau de la distanta pentru sufletele celor morti in timp ce isi indesau in buzunare bani din slujbe. Proteste pasnice, linistite, impotriva clasei politice, primarilor care se disculpa, impotriva lui Gabriel Oprea, impotriva coruptiei si a sistemului de mite si spagi care, pana la urma, iata, ucide.

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile

Setari Cookie-uri