Multe companii multinaţionale au intrat pe piaţa asigurărilor din Romnia iar altele dau trcoale acestei zone considerata a avea un potenţial ridicat. Romnii abia acum nvaţă ABC-ul asigurărilor, astfel nct este de aşteptat ca numărul poliţelor de asigurare ncheiate să cunoască o creştere pronunţată. E ştiut faptul că numărul asigurărilor creşte odată cu creşterea nivelui de trai. n aceste condiţii, societăţile de asigurări au nevoie de oameni care să convingă ct mai mulţi clienţi de beneficiile unei asigurări şi să le vndă produsele.

De aceeea, oferta de locuri de muncă n domeniul asigurărilor este foarte mare, castigurile fiind pe masura. Sa vedem asadar, la ce companie de asigurări ne angajăm n această lună: cei fără experienţă pot recurge la un post de consultant in asigurări la ING, Allianz, Generali sau Omniasig, cei versaţi pot aplica pentru un post de unit manager la Generali si Omniasig, director de agentie la Ardaf sau contabili la BT Asigurari.

Site-urile companiilor de asigurări sau cele ale firmelor de recrutare sunt pline ochi de anunţuri pentru o carieră n domeniul asigurărilor. Deschiderea unui număr tot mai mare de agenţii n ţară determină companiile să recruteze o forţă de vnzare tot mai numeroasă. Deşi pachetele salariale oferite par tentante, jobul nu atrage ncă fo
arte mult. Mulţi dintre cei aflaţi n căutarea unui loc de muncă percep această meserie ca pe una de vnzător.

Lucrurile sunt nsă ceva mai nuanţate. E adevărat, companiile oferă pachete de produse pe care agentul trebuie să le vndă. Vnzările din domeniul asigurărilor nu se compară cu niciun alt fel de vnzări. Cei care fac parte dintr-o echipă de vnzări au posibilitatea de a parcurge drumuri diferite n dezvoltarea lor profesională, n funcţie de pregătirea profesională sau de ceea ce şi propun să facă pe viitor.

Nu există o şcoală anume la care să fie pregătiţi agenţii de asigurări, n afară de cursurile de specializare de una-două zile oferite de fiecare companie. Meseria aceasta o ai n snge sau nu o ai. Indiferent dacă pe diploma de licenţă scrie că ai terminat ASE-ul, Politehnica, Medicina sau Drept-ul, nimic nu-ţi garantează faptul că vei fi şi un bun agent de asigurări. Agentul trebuie să fie un bun comunicator şi negociator, să inspire ncredere celor care vin n căutarea unor soluţii pentru o viaţă mai sigură. De asemenea, agentul de asigurări trebuie să aibă ceva din flerul unui detectiv şi din intuiţia unui psiholog. Capacitatea de a stabili şi de a respecta angajamente ferme este o altă cerinţă pe care agentul de asigurări trebuie să o stăpnească.

Unele societăţi de asigurări duc o politică bazată pe agresivitate şi insistenţă, ceea ce nu face altceva dect să ndepărteze tot mai mult potenţialul client. Companiile oferă din ce n ce mai multe planuri financiare, iar alegerea celor mai bune soluţii financiare pentru un client cade ntr-o oarecare măsură şi pe seama agentului. Desfăşurată part-time sau full-time, colaborarea cu o societate de asigurări dă posibilitatea unei dezvoltări a carierei prin ocuparea unor poziţii superioare n cadrul companiei: unit manager sau country manager.

Companiile oferă o seamă de facilităţi printre care se numără obţinerea unor cştiguri financiare ridicate sub forma unor comisioane a căror valoare este direct proporţională cu numărul şi valoarea poliţelor de asigurări ncheiate. Societăţile care se respectă vin cu programe motivaţionale create n vederea stimulării şi aprecierii performanţelor profesionale. Unele companii oferă, n afară de comisionul din asigurarea ncheiată, chiar şi un venit fix lunar garantat. Trainingurile adaptate nevoilor de instruire sau planurile de carieră special create fac parte din politica fiecărei societăţi care investeşte n oamenii de care depinde, pnă la urmă, profitul companiei la sfrşitul de an.

Vrsta nu pare să conteze n această meserie şi nici sexul. Cu toate acestea, agenţii de asigurări sunt n special persoane tinere care au ntrevăzut oportunitatea pe care le-o oferă acest domeniu deosebit de dinamic. Agenţii de asigurări pot fi la fel de bine, femei sau bărbaţi. E posibil ca femeile să aibă un avantaj n aceasta meserie ntruct au de partea lor o mai mare doză de diplomaţie, compasiune, răbdare sau atenţie la detalii. Nu puţine sunt cazurile n care femeile au ajuns n posturi de conducere. Aşa nct iată un alt domeniu n care viitor de aur asigurat ţara noastră are.

ING angajeaza consultanti asigurari de viaţă

ING Asigurări de Viaţă caută consultanţi de asigurări de viaţă pentru birourile sale din următoarele oraşe: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Rmnicu Vlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Trgu Mureş, Timişoara.

Cerinte: sunteţi o persoană dinamică, optimistă şi cu spirit de echipă şi aveţi: - studii superioare (preferabil) - comportament etic şi profesionist - abilităţi de comunicare şi negociere - capacitatea de a controla situaţiile n care vă aflaţi - organizare bună - capacitatea de a lucra cu cifre - capacitatea de a stabili şi respecta termene - experienţa anterioară n vnzări (preferabil)
Puteţi aplica on-line de pe site-ul companiei: www.ingasigurari.ro

Contabili la BT Asigurari

BT Asigurări angajează pentru reprezentanţa din Bucureşti şef serviciu contabilitate şi 3 economişti. Cerinţe: studii economice superioare, cunoaşterea contabilităţii financiare şi a codului fiscal, cunoştinţe operare PC (Word, Excel, Internet, programe de contabilitate). Experienţa n domeniul asigurărilor constituie un avantaj, persoană organizată şi responsabilă. Se oferă: pachet salarial motivant, posibilitatea dezvoltării unei cariere de succes n domeniu. Persoanele interesate sunt invitate să depună o scrisoare de intenţie cu precizarea postului dorit şi un CV prin fax la numărul: 0264434190 sau email: contajob@bta.ro. Data limita pentru depunerea candidaturilor-15 iunie 2006.

Unit manager si consultant asigurari la Generali

Generali Asigurări selectează unit manager, consultant asigurări pentru asigurări de viaţă şi generale. Cerinţe: motivaţie pentru cştiguri peste medie, experienţa n asigurări constituie un avantaj. Oferim: instruire iniţială şi ulterioară gratuită, şansa unei cariere de succes, retribuţie motivantă. Trimiteţi CV la: Generali Asigurări SA, agenţia Bucureşti 4, Bd. Pache Protopopescu nr.5 sector 2, tel-fax: 209.49.33, 252.88.50, e-mail: vasilica.ungureanu@generali.ro

Consilieri de asigurari si unit manageri la Omniasig

Omniasig Asigurări de Viaţă angajează Unit Manager şi consilieri de asigurări. Cerinţe: atitudine pozitivă, dinamic, sociabil şi perseverent, abilităţi de comunicare şi negociere, flexibilitate şi rezistenţă la stres. Experienţa n vnzări constituie un avantaj n dezvoltarea profesională şi n carieră.

Firma oferă: cursuri de specialitate gratuite n Centrul naţional de pregătire, training şi suport continuu, venituri fixe, comisioane din ncasări şi bonusuri, carieră de succes n domeniul asigurărilor de viaţă, pensii şi sănătate.

Trimiteţi scrisoare de intenţie şi CV pe adresa: Cal. Dorobanţilor nr.196, et.3, ap.4, sector 1, Bucureşti, n atenţia doamnei Anda Belicciu, fax: 021-230.61.93, e-mail: bucuresti1@omniasiglife.ro. Termen: 30 iunie 2006.

Director de agentie si inspector coordonator licitatii la Ardaf

Ardaf organizează interviu pentru ocuparea posturilor de director de agenţie şi inspector coordonator licitaţii. Pentru prima funcţie, persoanele interesate trebuie să ndeplinească următoarele cerinţe obligatorii: studii superioare, experienţă n dezvoltarea şi gestionarea vnzărilor de minim 3 ani, cunoştinţe temeinice de operare n sistemul MS Office, stăpnirea excelentă a tehnicilor de comunicare şi negociere, permis de conducere categoria B. Constituie avantaje personale experienţa n domeniul asigurărilor, cunoaşterea limbii engleze.

Pentru a doua funcţie, cerinţele sunt: studii superioare, experienţă n domeniul achiziţiilor publice, cunoştinţe temeinice de operare n sistemul MS Office, capacitate de organizare, permis de conducere categoria B. Un avantaj l constituie experienţa n domeniul asigurărilor.

Persoanele interesate sunt invitate sa depuna CV-ul la sediul Sucursalei ARDAF din Bucureşti, B-dul Primăverii nr.29, tel: 021-317.30.01, fax: 021-317.71.40, email: ardafb@ardafb, pana la data de 15.06.2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri