Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat proiectul rectificării bugetare, precizând că Guvernul va crește pensiile în acest an și că va fi „cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”. Cîțu a susținut de altfel că România va fi „una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care va evita recesiunea economică”, scrie G4Media.ro.

„Ministerul Muncii, la care se uită toată lumea astăzi, are cel mai mare buget de fapt, chiar de la începutul anului a încpeut cu cel mai mare buget. Sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde lei în plus. În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă am reuşti să găsim resursele pentru a plăti la timp şi ajutoare sociale şi salarii şi pensii. Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă”, a afirmat Cîțu.

Florin Cîțu a afirmat că Guvernul a reușit să crească pensiile „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”.

Potrivit Agerpres, sumele alocate pentru sănătate au crescut pe tot anul cu aproximativ 45% faţă de bugetul iniţial şi dacă va mai fi nevoie vom aloca resurse suplimentare, a declarat Florin Cîţu.

"La sănătate, un domeniu prioritar în acest an am alocat mai multe resurse, de fapt faţă de bugetul iniţial sumele alocate pentru sănătate au crescut cu aproximativ 45%. Aici vorbim de decontare concedii medicale, medicamente, echipamente sanitare, spor pentru cei care au fost în prima linie în lupta cu acest virus şi bineînţeles că nu am făcut ceea ce făcea PSD: nu am lăsat stocurile zero. Am suplimentat şi stocurile pentru fi pregătiţi pentru ceea ce vine. Aici, la sănătate, sumele au crescut pe ansamblu, pe tot anul, cu 45% faţă de bugetul iniţial şi ne ne vom uita în continuare şi în partea a doua, dacă o să mai fie nevoie de suplimentarea resurselor, suntem pregătiţi să alocăm resurse suplimentare pentru acest sector", a precizat ministrul Finanţelor.

În domeniul educaţiei, şeful de la Finanţe a subliniat că s-a făcut tot ce se putea pentru a asigura buna desfăşurare a învăţământului românesc până la sfârşitul acestui an.

El a adăugat că la această rectificare bugetară au fost suplimentate resursele şi la Ministerul Transporturilor, astfel încât bugetul acestui minister în 2020 "este unul record, este cel mai mare buget pentru investiţii alocat de Guvernul României".

"Transportul, sănătatea, educaţia sunt domenii de unde PSD a tăiat în fiecare an la rectificarea bugetară, trebuie să vă uitaţi în urmă. PSD tăia în fiecare an sume importate de la aceste trei sectoare: investiţii, sănătate, educaţie. Nu facem aceste lucru, dimpotrivă, suplimentăm resursele pentru aceste sectoare importante şi în acest moment greu prin care trece economia României. Ministerul Muncii, cel la care se uita toată lumea astăzi, are cel mai mare buget, chiar de la începutul anului. A început cu cel mai mare buget, sumele alocate în plus către Ministerul Muncii în timpul acestui an şi cu această rectificare ajung la aproape 10 miliarde de lei în plus, sume alocate către MMPS", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri