Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că în acest moment nu există niciun caz confirmat de coronavirus pe teritoriul României. La rândul său, şeful DSU, Raed Arafat a făcut apel la populaţie să nu dea crezare informaţiilor neverificate cu privire la coronavirus.

"Ştiri false au apărut multe. De câteva zile noi tot rugăm populaţia să nu dea crezare site-urilor de Facebook şi site-urilor care nu sunt verificate. De oriunde citesc informaţia, întotdeauna să o verifice pe site-urile oficiale - Ministerul Sănătăţii, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Interne. În niciun caz să nu creadă toate informaţiile care circulă şi care nu sunt verificate", a afirmat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte stocurile de medicamente şi materiale de prevenţie, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că se lucrează "contra cronometru" pentru ca acestea să fie aprovizionate. El a precizat că, atunci când a venit la minister, a găsit golul stocul epidemic.

"Colegii de la Ministerul de Finanţe ne-au asigurat că se lucrează contracronometru pentru a se finaliza achiziţia publică şi pentru a recompleta aceste stocuri. (...) În momentul de faţă avem stocuri la nivelul spitalelor de aproximativ o lună - o lună şi jumătate. Evident, nu putem aştepta şi am anticipat acest moment şi am decis suplimentarea acestui stoc de rezervă, într-o şedinţă comună, pe care am avut-o în acest comitet, în luna ianuarie şi am mers pe un scenariu pesimist şi toate aceste cifre au fost calculate în funcţie de acest scenariu", a spus el.

Ministrul Sănătăţii a participat, alături de cel al Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, la o şedinţă a Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, întrunit pentru luarea unor măsuri pentru combaterea coronavirusului.

Citeste si: Coronavirus - Primul caz raportat în sudul Italiei

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri