Dacian Cioloș, președintele USR și cel care a fost respins în Parlament pentru funcția de premier, a declarat pe PNL și PSD sunt datoare să lămurească ce își doresc și le cere să propună cât mai rapid un program de guvernare.

”PNL și PSD sunt datoare să lămurească ce își doresc de la actuala situație și cum vor să iasă din această criză politică. USR a propus o soluție care a fost refuzată de către Parlament și, în consecință, nu poate face altceva decât să aștepte ca cele două partide să găsească o modalitate prin care să deblocheze situația.

Suntem conștienți de gravitatea situației și cerem PNL și PSD să propună rapid un program de guvernare și o echipă cu care să vină în Parlament cât mai rapid. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să formeze o listă de miniștri și să ofere un program de guvernare prin care să garanteze că poate gestiona criza sanitară și cea energetică”, a declarat Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR a mai spus că actuala criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că trebuie asumată de partide.

„Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul, am avut câteva discuții telefonice neconcludente din care am tras concluzia că există un soi de înțelegere între cele două partide, așa că nu ne rămâne decât să vedem ce soluție pot oferi. Presupun că în ultimele săptămâni au lucrat la soluții concrete, așa că e momentul să le prezinte.

Suntem în continuare convinși că o criză politică nu poate fi rezolvată decât politic și că ea trebuie asumată de către partide care să fie direct răspunzătoare în fața electoratului. Orice altă soluție e o fugă de răspundere și cauționează greșeli care nu vor putea fi niciodată asumate politic, pentru că am ales premieri de fațadă” a mai scris Dacian Cioloș.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri