Primarul Iasului, Mihai Chirica, a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 10.000 de lei pentru afirmatia "O sa vina peste noi congolezii, somalezii, sirienii si alte natiuni care sunt coborate din copac mai deunazi si o sa ne cucereasca si o sa ne devina sefi". Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a primit o amenda de 7.000 de lei, pentru ca nu a daramat zidul construit in jurul unor blocuri locuite de rromi, anunta ziare.com.

"Resursa principala a unui stat care se doreste a fi longeviv este educatia. Nu se investeste in educatie, putem spune 'La revedere!'. Adica o sa vina peste noi congolezii, somalezii, sirienii si alte natiuni care sunt coborate din copac mai deunazi si or sa ne cucereasca si o sa ne devina si sefi. Adica o sa ne conduca, pur si simplu, o sa te trezesti la Primaria Municipiului Iasi cu un congolez, ca mai sunt si de astia de nationalitate romana, dar se comporta ca niste congolezi, si or sa vrea sa ne conduca. Pentru ca nu se mai pune accent pe educatie", a declarat Mihai Chirica.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca mentinerea zidului din Baia Mare care inconjoara o comunitate de rromi, dupa ce instanta s-a pronuntat in mod definitiv si irevocabil asupra caracterului discriminatoriu al constructiei, reprezinta fapta de discriminare continua si incalca dreptul la demnitate.

Sursa foto: Facebook Mihai Chirica | Facebook Catalin Chereches

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri