Reprezentantii uniunii angajatilor Dow Jones au declarat ca aproba incheierea unui nou contract pe trei ani, discutat cu negociatorii companiei saptamana trecuta, relateaza Forbes.
Consiliul Uniunii, care reprezinta aproximativ 2.000 de angajati ai The Wall Street Journal, Dow Jones Newswires si alte unitati ale grupului Dow Jones, a aprobat incheierea noului contract cu conducerea trustului, document care prevede o marire anuala salariala de 3%, mai multe zile libere si despagubiri mai mari in cazul rezilierii contractului de munca.

Angajatii vor plati insa taxe mai mari pentru asigurarile de sanatate, iar oamenii noi, care vor fi angajati dupa incheierea contractului, nu vor primii aceleasi beneficii in caz de pensionare ca si actualii membri ai uniunii.

“Este evident ca acest contract nu ne ofera tot ce ne doream, iar Consiliul considera ca nu a fost inca incheiat un contract de calitate, pe care l-ar merita acesti oameni care, zi dupa zi, creeaza unul dintre cele mai respectate si de incredere produse din lume”, a declarat Steven Yount, presedinte al Asociatiei Independente a Angajatilor in Publishing si in Comunicare din America Locala 1906. “Cu toate acestea, Consiliul este de parere ca, la momentul de fata si in conditiile existente, acesta este cel mai bun pachet disponibil”, a declarat Yount.

Pentru a accentua beneficiile noului contract incheiat de angajatii Dow Jones, Yount a analizat si cele mai recente acorduri semnate de angajatii mai multor ziare de calibru, printre care si The New York Times si The Washington Post. Nici unul dintre aceste titluri nu a oferit angajatilor sai o oferta mai convenabila decat cea a grupului Dow Jones.

Angajatii din Uniunea Dow Jones au muncit fara contracte de la expirarea prelungirii ultimului contract, la sfarsitul lunii martie a acestui an. Negocierile pentru un nou acord colectiv au inceput in noiembrie 2006, iar discutiile s-au incins in ultimele luni, pe masura ce achizitia Dow Jones de catre Rupert Murdoch devenea o certitudine, angajatii temandu-se pentru independenta editoriala a publicatiilor la care lucrau.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri