Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, vrea ca Strada Liniei, aflată de-a lungul fostei linii de tren, care, pe vremuri, trecea pe lângă APACA și pe lângă tot Cartierul Militari, să fie transformată în cel mai mare parc liniar din Europa. ”Am fost cu Victor Dijkshoorn pe Strada Liniei, acolo unde îmi pun ambiția să avem cel mai mare parc liniar din Europa”, a declarat edilul.

Strada măsoară 4 kilometri lungime, iar proiectul care presupune amenajarea sa într-un parc implică trei etape, după cum urmează:

  • Faza I: deja începută, se întinde pe 4 hectare, în zona Lujerului, între Plaza România și Cora. Va fi gata în următoarele 9 luni.

"Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă să ajute, deși nu le pot atribui vina directă. Cu vorba bună, poate rezolvăm mai multe. Despre acest proiect, știți deja și vedeți info pe Google. Va fi cel mai mare parc nou făcut în ultimii 30 de ani", a subliniat primarul.

  • Faza II: continuă cu încă aproximativ 6 hectare, între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni). În acest moment, se lucrează la studiul de fezabilitate.

Primarul Ciprian Ciucu a vorbit cu managementul AFI și au bătut palma ca reprezentanții mall-ului să ajute la construirea acestui parc. De asemenea, edilul se află în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani.

"Îmi doresc să avem aceste două faze încheiate până în toamna lui 2024", a anunțat Ciprian Ciucu.

  • Faza III: este cea cea mai lungă și se întinde între Valea Cascadelor și Lujerului. A fost elaborată tema de proiectare și va urma SF-ul.

”Pe lângă terenul pe care trebuie să-l închiriem de la CFR, este necesar să cumpărăm una dintre cele două linii de la un agent economic privat. Vorbim despre o line de circa 1,7 km lungime și o lățime de 5 metri”, mai spune Ciucu.

Primarul își dorește ca această ultimă etapă să înceapă până în vara anului 2024, iar peste doi ani, strada Liniei să se transforme în cel mai lung parc liniar din Europa.

Sursa foto: Primăria Sector 6/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri