Peste 244.000 de familii din 20 de orase din Germania au solicitat in mod oficial ca imaginile in care apar locuintele lor, inainte de lansarea primei faze a serviciului online de cartografiere a strazilor Google Street View, sa capete o nuanta de neclaritate, scrie presa internationala.
Pe de alta parte, Andreas Türk, product manager pentru Street View in Germania, sustine ca aceste cereri oficiale nu reprezinta decat o pondere de 3% din cele 8,5 milioane de gospodarii, aflata in cele 20 de orase, relateaza The Wall Street Journal.

Aceste familii au avut timp pana pe data de 15 octombrie sa solicite aspectul de neclaritate al caselor, Germania fiind singura tara in care Google a permis acest lucru inainte de lansare, datorita legilor mai stricte cu privire la protectia datelor.

De asemenea, rezidentii nemti vor avea aceasta oportunitate si dupa ce serviciul va fi lansat, la o data inca nespecificata. Türk avertizeaza insa ca desi aceste cereri au fost depuse, odata cu lansarea serviciului, unele case ar putea fi vizibile, o perioada de cateva saptamani, pentru ca multi nu au oferit adresa precisa a locuintelor.

Totusi, cele 8,5 milioane de locuinte cartografiate reprezinta mai putin de un sfert din totalul locuintelor din Germania, care se ridica la circa 40 de milioane, iar autoritatile se asteapta ca cel putin un milion de familii sa nu opteze pentru acest serviciu.

Google Street View permite utilizatorilor de internet sa vada imagini la nivelul strazilor, ceea ce a ridicat o multime de intrebari cu privire la confidentialitate, din partea parlamentarilor germani, mass-media si in sondaje publice. Acest lucru a determinat Ministerul de Interne sa vizeze o noua legislatie, care ar plasa controale mai stricte cu privire la serviciul de cartografiere si aplicatii similare, desi majoritatea nemtilor nu au nici o problema cu acest serviciu.

Google Street View este deja disponibil in SUA si in alte tari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri