Steve Ballmer, directorul executiv al producatorului de software Microsoft, crede ca in urmatorii ani economia mondiala va avea o rata de crestere destul de redusa, scrie BBC News.

"Chiar in momentul de fata, simt ca e putin probabil sa vedem o revenire", a declarat directorul executiv al Microsoft.

El a spus ca vanzarile companiei au cunoscut "o stabilizare", dar nu poate fi vorba de o revenire concreta.

Cel mai mare producator de software a fost afectat de criza economica globala, astfel incat profitul s-a erodat cu aproape o treime in trimestrul incheiat in luna iunie.

De asemenea, Ballmer a "respins" ideea ca Google sa inlocuiasca Microsoft in pozitia de cea mai dominanta companie tehnologica.

"Avem o multime de competitori care de cativa ani vor sa ne prinda urma, nu gasim nimic diferit la Google", a declarat acesta.

Microsoft nu se asteapta sa faca achizitii pentru a ajuta compania sa concureze cu liderul Google in piata cautarilor pe Internet, potrivit lui Steve Ballmer.

El a mai spus ca industria IT ar putea avea un rol principal in cresterea eficientei si productivitatii pentru a scoate lumea din recesiune, in timp ce un studiu al companiei de cercetare IDC a anuntat ca industria IT va crea 5,8 milioane de locuri de munca la nivel global pana in 2013.

Microsoft, al carui sistem de operare Windows se gaseste in noua din 10 computere, a suferit prima scadere a veniturilor in anul fiscal incheiat in iunie, un declin de 3%, inclusiv o scadere de 17% in al patrulea trimestru.

De asemenea, Ballmer a anuntat ca Microsoft a inghetat bugetul de cercetare si dezvoltare, care este cel mai mare din lume, 9,5 miliarde dolari, in mare parte pentru a pastra resursele in lupta cu Google.

"A fost ca o reforma culturala pentru noi", a declarat acesta. "Am stabilit ca in primul rand sa inghetam bugetul alocat cercetarii si dezvolarii. Nu e necesar sa il marim in felul in care o faceam pana acum", a declarat Ballmer.

"Vrem sa fim siguri ca ne pastram rezervele de bani pentru a intra in noi piete", a declarat acesta. "Incercam sa concuram cu Google in domeniul cautarilor, in timp ce ei incearca sa concureze cu noi in alte arii", a declarat Ballmer.

Google detine aproximativ 77% din piata mondiala a cautarilor online, in timp ce Yahoo se afla pe pozitia a doua, cu 8%, iar Microsoft - pe a patra pozitie, cu 3%, in spatele motorului de cautare chinez Baidu.

De asemenea, compania care detine cel mai utilizat motor de cautare online dezvolta un sistem de operare pentru computere care intra in competitie directa cu liderul Microsoft si sistemul sau de operare Windows.

Microsoft va lansa noul sistem de operare Windows 7 in aceasta toamna.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri