Topul Forbes 400 al celor mai bogati miliardari americani ne surprinde in acest an cu ascensiunea fulminanta a fondatorilor Google, situati in primele cinci pozitii ale clasamentului dominat in continuare de americanii Bill Gates si Warren Buffet, informeaza ABC News.
Ca o noutate in topul din acest an al celor mai bogati americani, reprezentand a 25-a editie a prestigiosului clasament alcatuit de Forbes, pragul minim de admitere pe lista miliardarilor a crescut cu 300 milioane de dolari fata de anul trecut, ajungand la 1,3 miliarde de dolari. Aceasta nu poate insemna decat un singur lucru: cei mai bogati 400 de americani au devenit si mai bogati. Surprinzator, 82 de miliardari care figurau anul trecut in clasamentul Forbes nu isi mai gasesc astazi numele pe lista celor 400.

In topul Forbes 400 se afla si in acest an Bill Gates, cu o avere estimata la 59 miliarde de dolari, urmat de investitorul Warren Buffet, cu 52 miliarde de dolari, ambii donand sume importante fundatiilor umanitare, cum este fundatia condusa de Bill si Melinda Gates. Sheldon Adelson, proprietar de cazinouri in Las Vegas, ocupa locul trei cu 28 miliarde de dolari, surclasand fondatorul Oracle, Larry Ellison.

O ascensiune impresionanta, in detrimentul membrilor Walton, proprietari ai celui mai mare lant de magazine Wal-Mart, o reprezinta clasarea in top cinci ai fondatorilor motorului de cautare Google, Larry Page si Sergey Brin, fiecare cu averi de 18,5 miliarde de dolari. Pentru prima data in ultimii 19 ani, topul Forbes 400 nu a mentionat nici unul din membrii Walton pe primele zece pozitii ale clasamentului. In top zece mai figureaza investitorul Kirk Kerkonian, cu 18 miliarde de dolari, fondatorul grupului Dell, Michael Dell, cu 17,2 miliarde de dolari, urmati de mogulii petrolului Charles si David Koch.

Mult in spatele Google, Steve Jobs, fondatorul Apple si creatorul celor mai ravnite gadgeturi, iPod si iPhone, s-a clasat pe locul 56, cu o avere de doar 5,5 miliarde de dolari, in timp ce rivalul Jerry Yang, presedintele grupului Yahoo, se afla abia pe locul 261, cu 1,9 miliarde de dolari. George Lucas, creatorul Star Wars, ocupa locul 86 cu 3,9 miliarde de dolari, in timp ce arhicunoscutul regizor Steven Spielberg si mogulul imobiliarelor Donald Trump isi impart locul 117, fiecare avand o avere de 3 miliarde de dolari.

Noul clasament Forbes 400 cumuleaza averi de peste 1.540 de miliarde de dolari, jumatate din cei 45 de miliardari noi intrati in top figurand ca patroni ai unor fonduri de investitii. Ca un exemplu, managerul John Paulson a intrat in top in urma unor investitii pe termen scurt de aproximativ un miliard de dolari.

Printre fondurile de investitii mentionate in clasament se afla Carlyle Group prin William Convay, Daniel D'Aniello si David Rubenstein, dar si fondul Blackstone prin miliardarii Peter Peterson si Hamilton "Tony" James, acestia fiind prezenti pentru prima oara in topul Forbes.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri