Vienna Insurance Group (VIG), actionarul majoritar a patru companii locale de asigurari, a inregistrat pe piata din Romania, un volum al primelor brute subscrise in valoare de 536 milioane de euro, anul trecut, a anuntat grupul austriac.
Rezultatul inregistrat pentru perioada anului trecut, se situeaza in scadere cu 12% fata de anul 2009, cand VIG a subscris prime brute de 606 milioane euro pe piata din Romania.

Defalcat pe segmente de activitate, compania a cunoscut un declin de 12,8% in afacerile cu asigurari generale ca urmare a restructurarilor de portofoliu pentru eficientizarea costurilor. Volumul afacerilor pe acest segment a atins 442,5 milioane de euro.

Pe segmentul asigurarilor de viata, grupul a inregistrat prime brute subscrise de 93,5 milioane de euro, in crestere cu 8,2 procente, care pot fi atribuite in mare masura canalului bancar de distributie.

La nivel de grup, Vienna Insurance a inregistrat prime brute consolidate in valoare de 7,8 miliarde de euro in 2010, reflectand o crestere de 6,1 procente fata de anul precedent.

Pe piata din Romania, grupul austriac detine participatii majoritare la patru companii de asigurari, respectiv Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si Omniasig. Grupul este prezent, de asemenea, in tari precum Austria, Cehia, Polonia, Slovacia etc.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri