Zilele în care marile bănci se aflau într-un colț al ringului, iar fintech-urile reprezentau inamicul din celălalt colț au dispărut. Cele două tabere sunt în prezent mai degrabă interesate să ”fure meserie” una de la cealaltă pentru a-și mulțumi clienții și, evident, pentru a crește numărul acestora, spun reprezentanții instituțiilor bancare prezenți la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro.

”Acum 5-6 ani băncile erau înt-un colț, iar fintech-urile în celălalt. Acum e mult mai bine să cooperezi. La finalul zilei toți vrem mai mulți clienți, vrem ecosisteme regionale și vrem mai multe produse. Mă aștept la mai puțină competiție între cele două tabere și la mai multă colaborare. Din acest motiv dezvoltăm Elevator Lab”, a declarat Istvan Kovacs, senior strategic partnerships & ecosystems manager - Raiffeisen Bank International AG.

Programul de parteneriate Elevator Lab le oferă fintech-urilor oportunitatea de a lucra cu experți și mentori din industria bancară, cât și acces la informațiile necesare pentru a testa produsele într-un proiect pilot.

Să fim serioși, atât fintech-urile au nevoie de rețelele băncilor, cât și băncile au nevoie de produsele fintech-urilor. Paradigma de acum 5-6 ani era despre inamici. Acum totul este despre cooperare, despre dezvoltarea în comun a unor produse. Am învățat că noi băncile nu trebuie să dezvoltăm totul; de multe ori este mai bine să intri într-un parteneriat cu cineva, lucru care chiar se întâmplă acum”, susține Piotr Tyminski, Citi Commercial Bank EMEA Digital Head.

Acesta anticipează că actuala criză sanitară va duce și la apariția mai multor fuziuni și achiziții, în condițiile în care mulți investitori se uită în prezent la companii sperând să le achiziționeze la prețuri mai mici decât în mod normal.

Piotr Tyminski și Istvan Kovacs au fost prezenți la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), ING Tech (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri