Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că Autostrada Moldovei împlineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării şi va accelera dezvoltarea economică a regiunii, scrie Agerpres.

"În urmă cu 164 de ani, aici, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, noi, românii, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacol, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi apoi desfiinţarea hotarului de aici, din această piaţă, au creat premisele României Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două principate, care a mai avut nevoie şi de concretizare politică. În prezent, suntem în etapa în care forma politică trebuie dublată de perseverenţă şi de implicare fermă în economia regiunilor care moştenesc vechile principate. De aceea, demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării. În acelaşi timp, investiţia va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor din această parte a ţării, inclusiv a Focşaniului. Pentru că doar prin unitate, solidaritate şi proiecte comune suntem cu toţii mai puternici. Doar aşa vom reuşi să trecem peste toate tulburările economice provocate de pandemia prin care am trecut şi de războiul nedrept ce încă se poartă la graniţele noastre", a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la huiduielile la care a asistat la manifestările de la Iaşi dedicate Unirii Principatelor.

"Sper din tot sufletul ca împreună să transmitem acasă, fiecare, ce reprezintă această zi naţională, să nu fim nevoiţi ca acasă să le răspundem copiilor noştri, nepoţilor noştri, fraţilor şi surorilor mai mici de ce a fost nevoie să huiduim într-o astfel de zi şi sper că un răspuns 'Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid' să fie uitat în viitorul României şi să înţelegem rostul şi privilegiul pe care îl avem de a fi astăzi, în piaţă, cu toţii", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost prezent la Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, şi alţi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului.

Sursa foto: LCV/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri