EVW Holding, importatorul DAF in Romania, estimeaza anul acesta un business in crestere la peste 80 de milioane de euro, pe o piata in usoara urcare.
Gheorghe Ioan Chita, actionarul EVW cu 33%, estimeaza anul acesta ca va face 15 milioane de euro din vanzarea de anvelope, circa 10 milioane de euro din comertul cu piese si in jur de 50 de milioane de euro din vanzarea a 600 de camioane.

Compania a terminat anul 2010 cu un profit de 3 milioane de euro. Actionarul spune ca profitul putea fi si mai mare, insa a pierdut la stocurile vechi. “Ne-a prins criza cu camioane pe stoc, am vandut foarte mult sub pretul de achizitie. Am vandut foarte putine in afara tarii, pentru ca nu ne convenea sa le dam afara, intrucat nu le mai reparam noi, iar activitatea de service ne aduce bani”, a explicat Chita.

EVW Holding vrea anul acesta o cota de piata de 20% pe segmentul camioanelor peste 18 tone, in urcare de la 18,5% in 2010. Anul trecut, compania a vandut 340 de camioane, 39% din vanzari fiind facute in Transilvania.

Cel mai bun an pentru EVW a fost 2008, cand a vandut 1.300 de camioane.

Actionarul DAF spune ca desi urmatoarele investitii erau planificate pentru Brasov si Constanta unde are deja terenul, va cauta teren in sud-estul Bucurestiului si va incepe constructia unui nou centru, intrucat zona a adus jumatate din vanzarile realizate de EVW Holding in primul trimestru din 2011.

“Ne-am propus sa ne dezvoltam partea de service (vanzari de caroserie, dezmembrari camioane, piese second-hand)”, a mai spus Chita.

Compania romana-olandeza EVW Holding a investit peste 7 milioane de euro intr-un centru de vanzari si service in Cluj, fiind al doilea din zona Clujului si al zecelea din tara. Suprafata totala este de 4 hectare.

EVW Holding a fost infiintata in urma cu 18 ani si este prezenta in Bucuresti, Arad, Bacau, Constanta, Brasov, Craiova, Pitesti, Cluj. Investitiile pentru DAF in Romania s-au ridicat la 30 de milioane de euro.

Compania este prezenta si in Iasi si Suceava prin Eurospeed, si are si un centru in Chisinau. EVW Holding are 400 de angajati pe partea de DAF si 400 pe transport.

In mai, EVW a lansat in Romania modelul hibrid DAF LF 45. Printre cei mai mari clienti ai EVW Holding sunt Lazar, Arabesque, Aqvila.

Chita mai are si compania Turbo's Hoet infiintata anul trecut prin joint venture cu o firma belgiana, 50:50, pentru turbosuflante si este si dealer Honda in Cluj, Polimob. Complexul cu o suprafata de 1.000 mp, a necesitat o investitie de 500.000 euro, care a fost recuperata intr-un an. In 2010, Polimob a vandut peste 30 de masini Honda, iar in primele luni a vandut 18 unitati.

EVW Holding este detinuta de Gheorghe Chita cu o participatie de 33% din actiuni, Mircea Dorel Muresan cu 17% din titluri si grupul olandez E Van Wijk, cu 50% din actiuni.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri